Do vynoveného Saratova sa sťahuje Slovenská pošta

24.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Dúbravky sa môžu tešiť na obnovenie druhej, v súčasnosti zničenej časti obchodného domu Saratov. Nové priestory by mali byť prístupné od apríla budúceho roku.

Obnovená druhá časť nákupného centra má byť prepojená so súčasným, už fungujúcim strediskom. Návštevníci tak nebudú musieť vychádzať von, ale sa pohodlne dostanú z jednej do druhej nákupnej galérie. Vytvoria sa tak spoločné priestory v jednej úrovni. Navyše projekt ráta aj s priamym prepojením s podchodom, ktorý vedie popod Saratovskú ulicu a slúži aj ako vstup na električkové peróny v oboch smeroch jazdy hromadnej dopravy.

V nových priestoroch dvojpodlažnej budovy pribudne približne 20 nových prevádzok na ploche asi 1800 štvorcových metrov. Pobočka Slovenskej pošty tu po presťahovaní zaberie asi 600 štvorcových metrov. Zostane tu predajňa kvetov a kaviareň, pribudne mäsiarstvo, interiérové doplnky, pánsky a zmiešaný textil. V jednom podzemnom podlaží budú sklady a klubové priestory určené na zábavu.

Spoločnosť TATRA REAL, ktorá druhú časť rekonštruuje, predpokladá, že Dúbravčanom by mohla byť k dispozícii budova Saratov II už v apríli budúceho roku. Nové parkovacie plochy investor neplánuje postaviť. K dispozícii budú súčasné parkovacie miesta, ktoré sú na západnej strane už dávnejšie zrekonštruovanej budovy. Približné náklady na obnovu sú odhadnuté vo výške 80 až 100 miliónov korún.

Prvá časť OD Saratov bola obnovená v roku 2004 a investícia stála približne 120 miliónov korún. Predajná plocha väčšieho z oboch komplexov sa zväčšila na 5000 štvorcových metrov. Po rekonštrukcii bude teda Saratov ponúkať služby na celkovej ploche približne 6800 štvorcových metroch. Väčšie budú aj skladové priestory. Z obľúbeného nákupného strediska sa tak onedlho stane moderné centrum predaja, služieb a zábavy.

(rob)
VIZUALIZÁCIA - Krepop & Suchánek
Páčil sa vám článok?