Staromešťania môžu žiadať o dotácie na zeleň

22.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Do konca augusta môžu Staromešťania predkladať tzv. zelené projekty, na realizáciu ktorých mestská časť Staré Mesto vyčlenila v tomto roku 200-tisíc korún. Bratislavské noviny o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Alena Kopřivová.

Doteraz z nich sumu 10-tisíc Sk získala Základná organizácia Slovenského zväzu záhradkárov na Havlíčkovej ulici, ktorá v projekte zohľadnila spoluprácu so Základnou školou na Mudroňovej ulici.

O zvyšných 190-tisíc Sk sa občianske iniciatívy môžu uchádzať do konca augusta 2007. Cieľom ekologických projektov má byť zlepšenie životného prostredia v Starom Meste. Majú sa zamerať napr. na údržbu, zveľaďovanie, prípadne tvorbu nových „zelených miest“ v okolí bydlísk, základných a materských škôl. Veľkú šancu majú aj projekty zamerané na  separovanie odpadu.

Ide o novú iniciatívu samosprávy Starého Mesta. Jej snahou je, aby sa do nej vlastnými silami zapojili samotní obyvatelia.  V návrhoch musí byť uvedený najmä názov projektu, meno/názov jeho predkladateľa/žiadateľa, stručná charakteristika (cieľ, cieľová skupina, dĺžka trvania projektu, iné poskytnuté dotácie), celkové náklady a výška požadovanej finančnej podpory.

Bližšie informácie poskytne Lucia Marušincová z miestneho úradu Staré Mesto, telefónne číslo 59246 325.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?