Starosta vyzval investora, aby zastavil výrub

15.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Starosta Rusoviec Dušan Antoš pre Bratislavské noviny potvrdil, že výrub stromov v lokalite bývalého družstva Nová farma bol nelegálny. Investora samospráva vyzvala, aby okamžite zastavil vyrub v tejto lokalite.

"V predmetnej lokalite nebol povolený žiadny výrub drevín, ale na základe miestnej  obhliadky bolo zistené, že sa jedná o dreviny, ktoré vykazujú značné poškodenie. Realizátor búracích prác bol vyzvaný na dodržiavanie zákona o ochrane prírody a krajiny a v tomto zmysle bol aj zahájený podrobný prieskum. Investora sme vyzvali aby okamžité zastavili vyrub v tejto lokalite," uviedol pre Bratislavské noviny starosta Rusoviec Dušan Antoš.

V pondelok skupina robotníkov na Novej farme v zadnej časti gaštanovej aleje spílila motorovými pílami tri vzrastlé stromy. Vo výrube ďalších dvoch stromov im zabránil iba zásah ľudí z okolia. Na výrub, ktorý bol v rozpore s Urbanistickou štúdiou malopodlažnej výstavby Pieskový hon - Nová farma, starostu a Bratislavské noviny upozornil Rusovčan Ján Vanovčan. Súčasne podal podnet na prešetrenie prípadu na Odbor inšpekcie ochrany prírody a krajiny bratislavského Inšpektorátu životného prostredia.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?