Okrajové časti trpia aj za stred mesta

28.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Zatiaľ neznámy páchateľ vysypal v noci v júni pri Balkánskej ceste na konci Rusoviec za celý nákladiak evidentne komunálneho odpadu, ktorý zostal na starosť obci.

Podľa riaditeľa podniku miestnych služieb Ruseko Branislava Straku páchateľ zrejme zostane neznámy, aj keď boli na mieste činu štátni policajti. Pracovníci Ruseka odpad odpratali, a tým sa asi vec aj končí.

V tejto súvislosti poukázal B. Straka na bežný, no málo známy jav: „Okrajové mestské štvrte od Devínskej až po Raču či Čunovo zasýpajú nelegálnymi skládkami aj obyvatelia centra. V meste sú totiž viditeľní, vždy sa nájde niekto, kto si zapíše číslo auta. Nedostatočné hliadkovanie v okrajových mestských častiach nahráva nelegálnemu skladovaniu odpadu.“

Pritom okrajové mestské časti majú oveľa nižší príspevok na likvidáciu odpadu, ako majú porovnateľne veľké samostatné obce, napríklad Dunajská Lužná. Ak by sa prideľovali peniaze na odpadové hospodárstvo rovnakým systémom, Rusovce by mali na čistotu dvojnásobne viac prostriedkov, upozorňuje riaditeľ.

(gub)
Páčil sa vám článok?