Zámer vybudovať vonkajší bazén naráža na problém

17.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Zámer vybudovať za plavárňou Pasienky areál, ktorého súčasťou by bol aj odkrytý rekreačný bazén, zatiaľ naráža na problém s majetkovoprávnymi vzťahmi na pozemkoch, na ktorých by mal areál stáť.

„Pri prebraní Pasienkov do majetku mesta od Slovenského zväzu telesnej kultúry sme zistili, že nie sú majetkovo vysporiadané vzťahy k pozemkom,“ povedal nám riaditeľ Správy rekreačných a telovýchovných zariadení mesta Bratislava Ľubomír Kadnár. „Slovenský zväz telesnej kultúry si v riadnom čase neuplatnil nárok na pozemky, ako mu to umožňoval zákon. Ďalší osud výstavby vonkajších zariadení na Pasienkoch záleží na vôli štátu predať alebo darovať toto rekreačné územie mestu.“

Na území za plavárňou Pasienky sa v súčasnosti nachádza torzo rozostavaného bazéna, ktorý začal stavať ešte Slovenský zväz telesnej kultúry a je v nevyužiteľnom stavebno-technickom stave. Podľa Ľ. Kadnára nároky na toto územie si uplatňujú aj ďalšie subjekty. „Pôjde o to, do akej miery bude zohľadnený verejný záujem,“ konštatoval.

Ako sme písali už vlani v novembri, existuje architektonický návrh areálu, ktorého vypracovanie si  Správa rekreačných a telovýchovných zariadení objednala u architektky Kataríny Šinákovej. Rekreačný bazén má byť vybavený rôznymi atrakciami, doskou na skákanie, vodnými atrakciami, vodopádovou stenou, lezeckou stenou a hydromasážnymi tryskami. Vybavenie bude orientované tak, aby uspokojilo záujmy návštevníkov rôznych vekových kategórií. Bazén bude voľného organického tvaru a dopĺňať ho má stredový ostrovček so zeleňou, prístupný cez drevené lávky.

Spevnené plochy slúžiace na slnenie majú byť doplnené ležadlami a slnečníkmi, ich súčasťou bude aj bufet s vonkajším posedením. Areál doplnia lavičky, vodná fontána a pitné fontánky. Pre najmenších bude slúžiť detské ihrisko situované v časti zelených plôch. Na športové vyžitie je navrhnuté ihrisko pre plážový volejbal.

(juh)
Páčil sa vám článok?