Na Sliačskej a Podkolibskej začnú stavať obytnú štvrť

26.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na svahoch Malých Karpát, v podhorskom páse v Novom Meste, sa v máji začne s výstavbou novej štvrte nízkopodlažných mestských víl, ktorá ponesie názov Vinohradis.

Nový bytový komplex, pozostávajúci zo 176 bytov v piatich objektoch, bude situovaný v niekdajších vinohradoch v lokalite Sliačska - Podkolibská. Bude tu stáť jeden nízkopodlažný dom a štyri mestské vily. Budú v nich byty rôznej veľkosti - od jednoizbových až po luxusné loftové byty s galériami, pričom najväčšie zastúpenie budú mať trojizbové a dvojizbové byty. Výmery bytov sa budú pohybovať od 46 až do takmer 150 štvorcových metrov.

Panoramatický výhľad na mesto si obyvatelia komplexu Vinohradis budú môcť vychutnať z priestranných balkónov a strešných terás. Súčasťou bytov situovaných na prízemí budú vyvýšené privátne predzáhradky s priamym vstupom zo spálne alebo z obývačky. Každý byt bude mať pivničnú kobku a parkovacie státie v podzemnej garáži. V garáži, v ktorej bude celkove 247 garážových miest, sa ráta s nepretržitým údržbovým a bezpečnostným servisom. Obyvatelia budú mať k dispozícii aj občiansku vybavenosť, projekt zároveň ráta aj s množstvom zelene.

Komplex bude vybudovaný podľa projektu z dielne architektov Cakov - Makara. Pôjde o modernú architektúru s nadčasovým dizajnom, ktorá však podľa mienky developera nenaruší atmosféru okolitej prírody. Developerom projektu je firma GTC, ktorá je jednou z najväčších developerských spoločností v strednej a vo východnej Európe. Ukončenie výstavby komplexu Vinohradis sa predpokladá na začiatku roku 2009.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - Cakov – Makara
Páčil sa vám článok?