Na Partizánskej lúke má byť reštaurácia

21.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na Partizánskej lúke by mala onedlho vyrásť nová reštaurácia slúžiaca najmä návštevníkom Železnej studienky, ale aj turistom. Mala by stáť vedľa oploteného futbalového ihriska neďaleko Červeného mosta.

Termín začatia výstavby nového stravovacieho zariadenia zatiaľ nie je známy, pretože mesto v súčasnosti rokuje o zmluvných podmienkach s investorom. Podľa informácií z magistrátu na prevádzkovateľa reštaurácie sa uskutočnilo pred viac ako rokom výberové konanie. Pretože víťaz sa napokon svojho zámeru vzdal a od výstavby odstúpil, mesto začalo rokovať so záujemcom, ktorý skončil vo výberovom konaní za víťazom.

Magistrát chcel dosiahnuť, aby druhý záujemca, spoločnosť Central Park, odkúpila projekt od víťaza. „Tento zámer sa zatiaľ nepodaril, takže mesto je v rokovaní so spomenutou spoločnosťou, s ktorou pripravuje ustanovenia zmluvy, pričom táto spoločnosť upravuje svoj pôvodný zámer,“ informovala hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová.

Predstava mesta v rámci výberového konania bola, aby reštaurácia mala k dispozícii približne 100 stoličiek. Chýbať by nemala plne vybavená kuchyňa a celá stavba by mala zapadnúť do prostredia využitím stavebných prvkov z kameňa, skla a dreva. Reštaurácia by mala mať terasu s obsluhou v letných mesiacoch. Samozrejmou súčasťou sú verejné toalety aj pre invalidov a sprchy voľne prístupné návštevníkom areálu. Nájomca zariadenia by mal sprístupniť miestnosť na poskytnutie prvej pomoci, výdaj zdravotníckych potrieb a podobne.

(rob)
Páčil sa vám článok?