Sklad číslo 7 opravia do septembra 2007

18.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Obnova historickej budovy Skladu číslo 7 v zóne Pribinova, kde intenzívne pokračuje výstavba novej mestskej štvrte Eurovea, bude dokončená v septembri tohto roka.

„Otvárací ceremoniál sa plánuje na polovicu septembra 2007,“ povedala nám Patrícia Hradilová zo spoločnosti Ballymore Properties, ktorá je developerom celého projektu Eurovea. Ako dodala, doteraz sa vykonali udržiavacie práce na objekte, súčasťou ktorých bola aj oprava a osadzovanie výklopných plošín na južnej fasáde, repasácia posuvných dverí a zdvíhacích mechanizmov. Dodávateľ na výstavbu a dodávku interiéru pre prezentačný pavilón, s ktorým bola vo februári podpísaná zmluva, už začal pracovať na všetkých vnútorných priečkach. Na západnej fasáde objektu sa už nachádza finálna vrstva omietok v konečných farebných odtieňoch.

Dokončená je montáž okien a dverí, na vežičkách vymenili strešnú krytinu a plech na východnej a západnej atike. Práce finalizujú na streche hlavnej veže. Dažďové kotlíky a žľaby na odvodnenie striech sú vyrobené ako repliky pôvodných. V súčasnosti je objekt úplne chránený proti vonkajším poveternostným podmienkam a dažďová voda je zvedená mimo neho. Na fasáde objektu už sú inštalované elektrické vývody, ktoré umožnia jeho nočné osvetlenie.

V najbližších dňoch sa bude v spodnej časti stavby vykonávať montáž titánzinkového sokla v pôvodnom vyhotovení. Obklad je staticky navrhnutý tak, aby odolal aj náporom vody a nečistôt počas povodní a ochránil objekt. V priestoroch výstavného pavilónu sa začnú práce na nových podlahách, podhľadoch, elektroinštalácii a kúrení.

(juh)
Páčil sa vám článok?