Do projektu Yosaria Plaza vstúpil Doprastav

11.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Stavebné práce na bývalom obchodnom dome Prior v Ružinove už niekoľko mesiacov stoja, malo by sa to však zmeniť - do projektu jeho prestavby na polyfunkčné centrum Yosaria Plaza vstúpila spoločnosť Doprastav.

„V projekte Yosaria Plaza sa bude podľa našich informácií pokračovať,“ povedal nám hovorca ružinovského starostu Maroš Smolec. Ako dodal, o pokračovanie prác na bývalom obchodnom dome, má záujem starosta mestskej časti Bratislava - Ružinov Slavomír Drozd, ako aj investor Yosaria Plaza. „Do spoločnosti Yosaria Plaza nedávno vstúpil strategický investor Doprastav, a.s. Jeho predstavitelia sa jednoznačne vyjadrili, že stavbu nákupno-oddychového centra na Papánkovom námestí chcú dokončiť,“ konštatoval M. Smolec.

Na projekte sa pôvodne podieľala spoločnosť Skanska, jej pracovníci však už na stavbe nie sú. „Vzhľadom na to, že do projektu vstúpil nový partner, po vzájomných stretnutiach sme dospeli k dohode, že dokončíme zmluvné búracie práce,“ povedala nám Magdaléna Dobišová zo spoločnosti Skanska.

Obchodný riaditeľ spoločnosti Doprastav Ján Záhradník nám v telefonickom rozhovore potvrdil, že spoločnosť vstúpila do projektu, o podrobnostiach však odmietol hovoriť.

„Podpísali sme niekoľko zmlúv, z ktorých sú najpodstatnejšie dve: prvá je zmluva o dielo, ktorou sa stáva Doprastav, a.s., generálnym dodávateľom stavby nášho projektu, a druhá je o pôžičke, ktorou sme vrátili požičané prostriedky (úver) Istrobanke,“ povedal nám predseda predstavenstva akciovej spoločnosti Yosaria Plaza Ivan Líška.

Stavebné práce na objekte bývalého obchodného domu sú už niekoľko mesiacov zastavené. Z budovy ostal len skelet, vedľa ktorého je vyhĺbená veľká stavebná jama. Prestavba sa začala ešte v roku 2005 a nové nákupno-zábavné centrum Yosaria Plaza malo byť pôvodne otvorené už na jeseň minulého roku. Projekt ráta s tým, že tu má byť množstvo obchodov, zábavné a športové zariadenia, ako aj kancelárie.

Juraj Handzo
Páčil sa vám článok?