Výstavba komplexu Eurovea na nábreží pokročila

5.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Výstavba medzinárodného obchodného centra Eurovea na dunajskom nábreží v zóne Pribinova pokračuje rýchlym tempom, práce sa sústreďujú na kompletné dokončenie dočasnej protipovodňovej ochrany.

Podľa Patrície Hradilovej zo spoločnosti Ballymore Properties, ktorá je developerom projektu, v najbližších dňoch budú dokončené protivztlakové prvky pod budúcu základovú dosku v poslednej, piatej časti stavby. Už bola dokončená betonáž prvej z piatich častí základovej dosky a pripravujú sa betonárske práce v jej druhej časti. V najbližšom období sa začnú aj prípravné práce na začatí výstavby vjazdových rámp a výstavby kolektoru. Na stavbe čoskoro pribudnú ďalšie vežové žeriavy.

Na objekte tzv. Skladu číslo 7, ktorý je jedinou pôvodnou stavbou v zóne Pribinova a bude rekonštruovaný, sa už uskutočnili udržiavacie práce, ktorých súčasťou bola aj oprava a osadzovanie výklopných plošín na južnej fasáde, čím získavajú pôvodný tvarový vzhľad.

Sklad číslo 7 bude po dokončení slúžiť ako zázemie nového kultúrneho centra Auditórium, ktorého výstavba sa pripravuje v jeho bezprostrednej blízkosti. Tento nový kultúrny stánok má nahradiť zanikajúci Park kultúry a oddychu.

Pred mesiacom bola podpísaná zmluva s dodávateľom na výstavbu interiéru pre prezentačný pavilón v priestoroch Skladu číslo 7, dodávateľ už začal s prácami, ktoré sa sústreďujú na vnútorné priečky objektu. Práce na tepelnom odizolovaní fasády minerálnou vlnou sú už takmer skončené, kompletne dokončená je aj montáž okien a dverí, ktorá sa začala vo februári. Na troch vežičkách vymenili strešnú krytinu, starý plech vymenili za titánzinkový bridlicovošedý plech. V súčasnosti sa vykonávajú klampiarske práce, ktoré sa sústreďujú na strechu hlavnej veže, kde už položili pochôdznu dlažbu a začalo sa s montážou skleneného zábradlia.

Práce na opravách statických porúch skladu sa už takisto skončili, objekt je po statickej stránke zabezpečený. Statickými úpravami prešli všetky jeho nosné aj nenosné konštrukcie. V najbližších dňoch sa práce sústredia na podlahy vo výstavnom pavilóne a inštaláciu elektrických vedení. Na fasáde objektu bola zavedená elektrina, aby mohol byť v noci osvetlený.

(juh)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?