Výstavba CEPIT sa má začať už tento rok

20.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Výstavba vedecko-technologického parku CEPIT (Central European Park Innovative Technologies) v mestskej časti Vajnory by sa mohla začať už v tomto roku výstavbou cestnej infraštruktúry a inžinierskych sietí.

Uviedol to v pondelok po podpísaní Memoranda o spolupráci medzi Slovenskou akadémiou vied a firmou CEPIT MANAGEMENT konateľ firmy Axel Albrecht. S výstavbou budov by sa malo začať budúci rok, prvé tri objekty by mohli uviesť do užívania koncom roka 2008. Ak všetko pôjde podľa plánu a bez problémov, celý park by mohol byť dokončený do desiatich rokov. Podľa Albrechta ponúkne budúci park „miesto pre 30-tisíc ľudí, ktorí tu budú pracovať, učiť, študovať a žiť“. Projekt počíta s vytvorením 7000 pracovných miest.

Vznik vedecko-technologického parku podporujú aj samosprávy mesta Bratislava a mestskej časti Vajnory. „Stavebné povolenie na park ešte nie je, pretože tomu predchádza zmena funkčného využitia územia, ktorá sa teraz udiala. Ďalej tomu predchádza určenie regulatívov na danom území a územné rozhodnutie. Až následne bude vydané stavebné povolenie na jednotlivé časti parku. Je však reálne, aby sa začalo s výstavbou už tento rok,“ povedal starosta Vajnor Ján Mrva.

(sita)

Páčil sa vám článok?