V Mlynskej doline už na jar začnú stavať Cubicon

14.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Už na jar začne česká realitná skupina Sekyra Group v Mlynskej doline stavať polyfunkčný objekt Cubicon v hodnote 1,2 miliardy korún. Ide o prvý projekt tejto spoločnosti na Slovensku. Do roku 2009 by v Mlynskej doline malo na ploche 8520 m2 vyrásť obchodné centrum a súbor obytných budov, ktorý po dokončení ponúkne 175 bytov.

Obchodné centrum Galéria Cubicon poskytne širokej verejnosti viac než 7000 štvorcových metrov plôch. Na prízemí bude reštaurácia a supermarket. Návštevníci nájdu obchody na prízemí aj na prvom poschodí.. Druhé poschodie bude určené na šport, fitness a na oddychové aktivity. Nákupnú galériu bude tvoriť otvorené átrium.

Každé z poschodí bude prepojené eskalátormi a výťahmi. Vnútorné presklené opláštenie Galérie Cubicon v maximálnej miere umožní prechod prirodzeného denného svetla do každého z poschodí objektu. Veľkosť jednotlivých obchodných priestorov sa bude prispôsobovať potrebám budúcich nájomcov.

Garáže pre návštevníkov centra budú v suteréne budovy. Ďalšie parkovacie plochy budú priamo pred obchodným centrom smerom k ulici Staré grunty. Súčasťou budovy Galérie Cubicon budú tiež technické priestory, sklady a sociálne miestnosti. Na bezpečnosť bude dohliadať 24-hodinová strážna služba.

Nadväzujúce bytové domy vytvoria spoločný vnútroblok, v ktorom vznikne priestor na rekreačné a športové aktivity. Architektúra súboru budov bude členená vďaka terasám, balkónom, lodžiam a zimným záhradám. Najmenší byt bude mať veľkosť 48 štvorcových metrov, najväčší bude mať plochu 157,5 štvorcových metrov. Byty budú mať dve až päť izieb. Parkovanie pre obyvateľov bude v podzemných garážach a v blízkom okolí.

Mlynská dolina je novou a postupne sa rozvíjajúcou lokalitou Bratislavy. Napojenie na novú vybudovanú D2, ktorá poskytuje komfortné a rýchle napojenie Mlynskej doliny do Viedne, zároveň aj do Českej republiky, je jednou z výhod celej oblasti. Projekt Cubicon zaberá územie, kde sa v minulosti nachádzala časť areálu STV.

(juh)

VIZUALIZÁCIA - G&D

Páčil sa vám článok?