Sklad č. 7 opravujú, bude tam prezentačný pavilón

23.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Ballymore Properties, ktorá na Pribinovej ulici stavia polyfunkčný komplex Eurovea, začala s rekonštrukciou historickej budovy Skladu č. 7. Ako nás informovala Patrícia Hradilová z Ballymore Properties, momentálne sa vykonávajú udržiavacie práce na objekte, súčasťou ktorých je aj oprava a osadzovanie výklopných plošín na južnej fasáde.

Vracajú sa tým do pôvodného tvarového vzhľadu a budova tak dostáva úplne iný vzhľad. Pred niekoľkými dňami, 2. februára, bola podpísaná zmluva s dodávateľom na výstavbu a dodávku interiéru pre prezentačný pavilón. Dve tretiny fasády sú už tepelne odizolované minerálnou vlnou.

Začiatkom februára začal dodávateľ montáž okien a v týchto dňoch sa začína montáž dverí. Na troch vežičkách sa vymieňa strešná krytina. Starý plech je zamieňaný za titanovo-zinkový plech bridlicovošedej farby. Práce by mali byť ukončené do konca februára. Samotná plochá strecha je pred dokončením a položením dlažby na terčíky. Dodávateľ na opravu statických porúch skladu už svoje práce ukončil. „Objekt je teraz po statickej stránke zabezpečený a vyhovuje požiadavkám bezpečnosti,“ povedala nám P. Hradilová. Všetky nosné aj nenosné konštrukcie prešli statickými úpravami. Sklad svojimi úpravami dostáva nový výzor a vzhľad.

Historická budova Skladu číslo 7 bude prechodne slúžiť ako prezentačný pavilón, neskôr by mala tvoriť zázemie pre nove kultúrne centrum Auditórium, ktorého výstavba sa pripravuje v jeho susedstve. V Auditóriu by mal byť nový reprezentačný priestor na organizovanie kultúrnych a spoločenských podujatí v hale s kapacitou 1000 až 1300 osôb. Obnovená technická pamiatka - budova Skladu číslo 7 - ponúkne veľkorysý priestor pre galérie, výstavy, múzejné účely a drobnú klubovú činnosť. Oba objekty by sa tak mali stať plnohodnotnou náhradou za zanikajúci Park kultúry a oddychu.

(juh)

FOTO - Oto Limpus

VIZUALIZÁCIA – ReSpect

Páčil sa vám článok?