Na Dieloch chcú stavať ďalší obytný súbor

13.1.2007
Páčil sa vám článok?

Štyri bytové domy so športovo-rekreačným komplexom by mali v dohľadnom čase pribudnúť na sídlisku Dlhé diely. Súčasťou investičného zámeru je aj vybudovanie parkovacích miest.

Územie, na ktorom by mal komplex vyrásť, je z južnej, západnej a východnej strany bezprostredne ohraničené provizórnou komunikáciou vedúcou k záhradám a rodinným domom, severnú hranicu tvorí Hlaváčikova ulica..

 V strede územia sa nachádza jediná rovinatá plocha, na ktorej je navrhnutý športový areál. Obytná zástavba s výškovým odstupňovaním je navrhnutá po svahovitom obvode územia. Obslužná komunikácia má byť napojená z Jamnického ulice. Obytná časť areálu má pozostávať zo štyroch bytových domov so siedmimi, ôsmimi, deviatimi a jedenástimi podlažiami.

Všetky domy majú byť riešené ako pavlačové, s vertikálnymi komunikačnými jadrami vedúcimi z podzemných garáží do parterov a obytných podlaží. Najvyššie podlažie v každom dome má ustupovať smerom do vnútra od hlavnej fasády. V podzemných podlažiach sú navrhnuté garáže. V domoch by mali byť predovšetkým dvojizbové byty. Športový areál má pozostávať z futbalového ihriska, tribúny a detského ihriska. Začatie výstavby sa predpokladá v apríli tohto roka, jej ukončenie v decembri roku 2009.

(juh)

Páčil sa vám článok?