Výstavbu na Mýtnej ulici ministerstvo odobrilo

15.12.2006
Páčil sa vám článok?

Ministerstvo životného prostredia v uplynulých dňoch odobrilo plánovanú výstavbu administratívno-obytného súboru medi Mýtnou a Radlinského ulicou, ktorého súčasťou má byť aj výšková dominanta.

Navrhovaný polyfunkčný súbor má vyrásť na pozemku ohraničeného zo severozápadu Mýtnou ulicou, z východu Radlinského ulicou, zo severu areálom materskej školy a z juhu pozemkom, na ktorom má v budúcnosti vyrásť ďalší polyfunkčný súbor. Severovýchodnú časť pozemku tvorí dvojpodlažný objekt bývalej tabakovej továrne, ktorý je predmetom pamiatkovej ochrany.

Investičný zámer je navrhnutý v dvoch variantoch, ktoré sa odlišujú navrhnutým počtom bytov (173, resp. 193), oba varianty rátajú aj s 12 prenajímateľnými apartmánmi, administratívnymi priestormi na ploche 4670 štvorcových metrov a priestormi pre obchod a služby na ploche 8930 štvorcových metrov.

Zámer ráta s vybudovaním objektov lemujúcich Mýtnu a Radlinského ulicu a s vybudovaním novej dopravnej komunikácie prepájajúcej obe spomenuté ulice. Vo vytvorenom átriu je navrhnutá dvojpodlažná podnož, ktorej dominuje 16-podlažná výšková časť. Zámer ráta s tým, že na prvom a druhom podlaží majú byť priestory pre obchod a služby, na treťom a štvrtom administratívne priestory a na piatom až šestnástom podlaží byty a prenajímateľné apartmány.

Začiatok výstavby komplexu sa predpokladá v auguste budúceho roku, jej ukončenie o tri roky neskôr.

Ministerstvo životného prostredia výstavbu polyfunkčného súboru odobrilo, pričom preferuje variant s nižším počtom bytov. Okrem toho výstavbu podmienilo dovedna 85 pripomienkami. Okrem iného požaduje, aby bola dokumentácia pre územné rozhodnutie zladená s vypracovanou urbanistickou štúdiou Mýtna ulica. Investor má ďalej vybudovať novú prepojovaciu komunikáciu ulíc Radlinského a Mýtna s riadením cestnou svetelnou signalizáciou v jej križovatke s Radlinského a Bernolákovou ulicou. Medzi podmienkami je aj požiadavka na obnovu objektu bývalej tabakovej továrne.

Páčil sa vám článok?