Práce na stavbe Yosaria Plaza sa zastavili

15.12.2006
Páčil sa vám článok?

Práce na prestavbe bývalého obchodného domu Ružinov na Tomášikovej ulici na obchodné centrum Yosaria Plaza sa prakticky zastavili. Šíria sa chýry, že celý projekt skrachoval, investor tvrdí opak.

S otázkou, prečo nepokračuje stavba na výstavbe obchodného centra, sme sa obrátili na predsedu predstavenstva spoločnosti Yosaria Plaza Ivana Líšku.  „Zásadným dôvodom je to, že sa preprojektovávajú nájazdové rampy v podzemných garážach medzi jednotlivými podlažiami, ktoré budú širšie a pohodlnejšie, zabezpečia lepšiu plynulosť pri parkovaní,“ uviedol. Ako ďalší dôvod spomenul zmeny súvisiace so statikou, ktoré zaberú až tri mesiace práce. Zmena projektu si podľa neho vyžiada zmenu stavebného povolenia, ktorú v najlepšom prípade dostanú v januári, resp. vo februári budúceho roku.

V tomto období by mali začať kopať a potom betónovať 15 metrov hlboko v zemi. Keďže vtedy sú bežné celodenné mrazy, podľa I. Líšku je veľkým riskom betónovať základovú dosku s plochou vyše 5000 štvorcových metrov, ktorá by mohla mať trhliny a zatekala by garáž. „To riskovať nechceme, a preto sme si vytýčili termín 1. marec 2007 ako pokračovanie druhej etapy výstavby,“ povedal nám. „Dovtedy budú pokračovať práce na projektoch.“

Podľa I. Líšku tieto zmeny neohrozia plánovaný termín otvorenia obchodného centra, ktorý je naplánovaný na jar 2008. Mal by tam byť supermarket Terno, záujem o obchodné priestory údajne prejavili značky ako H&M, C&A, Marks&Spencer, British Home Store, Peacocks, KFC, Mango a iné. Okrem asi 250 obchodov by v Yosaria Plaza mal byť food court, kaviarne, pobočky bánk a iné služby, klzisko, bazén, fitnes centrum, bowling i kasíno, na streche má byť päť bedmintonových a tri squashové kurty.

Páčil sa vám článok?