Na Junáckej stavajú dom pre športovcov

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V uplynulých dňoch položili na rohu Bajkalskej a Junáckej ulice základný kameň Športovo-penziónového domu Platan. Koncepcia objektu vychádza zo štýlu neďalekého komplexu Nová Doba.

Junácku ulicu odbremení novými parkovacími miestami - v suteréne by ich malo byť 101, na úrovni terénu v okolí 70. Na prízemí sa ráta s predajňami športového sortimentu, služieb zameraných na opravy a údržbu športového náradia, požičovní športových potrieb, priestorov pre aerobic, fitness centier a iných služieb (kaderníctvo, holičstvo, kozmetika). Mala by tu byť aj menšia kaviareň. Obchodná a športová vybavenosť spolu s priestormi pre služby by mali byť na ploche takmer 1850 štvorcových metrov.

Na druhom a treťom nadzemnom podlaží by mali byť priestory prechodného ubytovania penziónového typu, určené pre športovcov prichádzajúcich do Bratislavy z iných slovenských miest a zo zahraničia. Ubytovanie ráta s 80 lôžkami v jednej jednolôžkovej, desiatich dvojlôžkových, osemnástich trojlôžkových a v jednej päťlôžkovej izbe.

Na treťom až siedmom nadzemnom podlaží by mali byť bytové jednotky pre športovcov určené na trvalé bývanie - jeden jednoizbový, dvanásť dvojizbových, 33 trojizobových šesť štvorizbových a 10 päťizbových. Na úrovni druhého nadzemného podlažia sa ráta so strešnými terasami.

Trvanie výstavby napriek počiatočným problémom s inžinierskymi sieťami sa predpokladá na 18 až 20 mesiacov, kolaudácia by mala byťzačiatkom roku 2005 a v marci až apríli 2005 by komplex už mohli využívať prví nájomníci.

(juh)

Páčil sa vám článok?