Pri Karloveskej zátoke postavia nové byty

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na atraktívnom mieste neďaleko Botanickej ulice v blízkosti Karloveskej zátoky by sa už v októbri mala začať výstavba nového objektu, v ktorom by malo byť dovedna 150 bytov.

Kvôli presnejšej lokalizácii miesta, kde sa má stavať, uveďme, že lokalita je zo severnej strany ohraničená individuálnou výstavbou a areálom čerpacej stanice Esso na Botanickej ulici, z južnej strany brehom karloveského ramena, z východnej strany areálom novej lodenice SES Energy, s.r.o., a zo západnej strany areálom karloveskej lodenice. Na toto územie je výhľad aj z miesta, kde stojí kríž na pamiatku Róberta Remiáša.

Nový objekt bude zložený z terasovitých celkov s výškou 36 metrov na severnej strane a 12 metrov na južnej strane. Z celkového počtu 150 bytov bude polovica jednoizbových a dvojizbových a polovica trojizbových, štvorizbových a viacizbových. Športovo-rekreačné plochy budú v podzemí (fitnes centrum) a na prízemí (squash).

Na prízemí sa ráta aj s kaviarňou. Podľa informácií z magistrátu by malo byť v dvojpodlažnej podzemnej garáži 145 parkovacích miest, ďalších 64 by malo byť na úrovni terénu. Prístup do garáží by mal byť riešený zo severu, s pravým pripojením na Botanickú ulicu.

Zámer výstavby je zaujímavý predovšetkým tým, že v týchto miestach doteraz nijaké bytové domy nie sú, pričom ide z hľadiska polohy i z hľadiska blízkosti vodnej plochy o atraktívnu lokalitu. Prípadný vysoký stav hladiny Dunaja do úrovne storočnej vody by nemal objekt ohroziť. Podľa dostupných údajov by výstavba mala byť ukončená v októbri 2005.

Stojí za zmienku, že investorom je spoločnosť Karloveské rameno, ktorej jediným spoločníkom je firma Wellford Investments Limited so sídlom vo Veľkej Británii.

(lau)

Páčil sa vám článok?