Hrubá stavba Millennium Tower II už stojí

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Dvanásteho mája bola ukončená 21-poschodová železobetónová konštrukcia stavby administratívnej budovy Millennium Tower II, ktorá je situovaná v tesnej blízkosti Polus City Center a Millennium Tower I.

Nová budova, ktorej výstavba sa začala vlani v júni, bude dokončená a odovzdaná v septembri tohto roka. Millennium Tower II bude výšková kancelárska budova triedy A s 22 300 m2 moderných kancelárskych priestorov. Bude siahať 85 metrov nad úroveň terénu, s jedným podzemným a 21 nadzemnými podlažiami.

Novú dominantu tejto časti mesta bude charakterizovať jedinečná kombinácia hliníka a vysokoreflexného tónovaného skla. Budova sa bude vyznačovať prvkami najvyššieho stupňa ochrany života a zdravia vrátane sprinklerov (detektorov dymu) a špičkového elektronického systému riadenia budovy Electronic building management system (BMS) so záložným generátorom elektrickej energie.

Súčasťou budovy je päť rýchlovýťahov s nosnosťou 1800 kg, vysokokvalitný vykurovací, vetrací a klimatizačný systém, 24-hodinová strážna služba a monitorovanie kamerovým systémom, ako aj systém magnetických kartičiek na prístup do budovy mimo bežných prevádzkových hodín. V podzemí budú priestory na parkovanie pre 300 vozidiel.

Stavbu realizuje akciová spoločnosť TriGranit Office, slovenská dcérska spoločnosť firmy TriGranit Development Corporation. Medzi architektov budovy patria Atelier Art / Stafford Haensli (jedna zo skúsených slovenských firiem) a Adamson Associates z Toronta (Kanada), ktorí predtým pracovali na projektoch mnohých ocenených administratívnych budov, vrátane svetoznámych výškových budov Petronas Towers v Kuala Lumpur v Malajzii.

(lau)

Páčil sa vám článok?