Bratislavský Aquapark začnú stavať v apríli

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Začiatok výstavby bratislavského Aquaparku sa očakáva v apríli, projekt bude ukončený najneskôr do konca budúceho roku. Areál bude stáť v Petržalke v lokalite Jarovské rameno a vyžiada si investíciu vyše jednu miliardu korún.

Informoval o tom Ján Budziňák, riaditeľ spoločnosti Aquaparky Slovakia, ktorá stavbu organizuje. „Aquapark Bratislava s hotelom a dvojúrovňovou promenádou bude najväčším objektom tohto druhu na Slovensku. Je to finančne veľmi náročný projekt a budú sa na ňom podieľať dve zahraničné a dve slovenské finančné inštitúcie,“ uviedol Budziňák. Aquapark bude podľa neho objektom s celoročnou prevádzkou a možnosťami rekreácie, oddychu, zábavy a relaxu.

Budziňák doplnil, že objekt Aquaparku s celkovou rozlohou 8547 metrov štvorcových bude pozostávať z troch hlavných častí - trojhviezdičkového hotela Aqua, kongresového centra a dvojposchodovej Aquareny s deviatimi bazénmi a niekoľkými reštauráciami a kaviarňami.

Súčasťou petržalskej Aquareny bude aj dvojpodlažná promenáda na rozlohe 1218 metrov štvorcových s niekoľkými obchodnými priestormi vrátane sauny, telocvične, fitnes a iných príležitostí na relax. „Technické vybavenie objektu Aquareny bude založené na najmodernejšej technológii v tejto oblasti a s najväčšou pravdepodobnosťou nebude zastarané v najbližších desiatich rokoch,“ povedal Budziňák. Ďalej uviedol, že všetky dodávateľské práce vrátane materiálov a technických zariadení budú mať najvyšší štandard, aby minimálne počas prvých desiatich rokov bolo zabezpečené prevádzkovanie objektu bez opráv.

Projekt Aquareny je patentom z Fínska a generálnym dodávateľom bude fínska firma Lemminkäinen Construction. Objekt bude v plnej miere komerčný a do desiatich rokov od začatia výstavby by sa investícia mala vrátiť výhradne z financií získaných jeho prevádzkou.

Ako sme už na stránkach našich novín informovali, Aquapark bude situovaný v blízkosti ulíc Dolnozemská a Panónska cesta na Rusovce. Maximálna hodinová kapacita Aquaparku má byť 600 osôb. Súčasťou spomenutého hotela Aqua bude kongresové centrum s jednou veľkou a siedmimi menšími sálami. Pôvodne sa s výstavbou komplexu malo začať v marci minulého roku.

(lau, sita)

Páčil sa vám článok?