Určili budúcu výstavbu v zóne Tehelná

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Nedoriešené priestorové a prevádzkové vzťahy v objekte Polikliniky Tehelná, o ktorej píšeme na inom mieste, a v jej najbližšom okolí viedli Miestny úrad Bratislava - Nové Mesto k vypracovaniu územného plánu Zóna Tehelná.

Projekt ďalšej výstavby na území, ktoré ohraničujú ulice Kutuzovova - Vajnorská -Tehelná - Kukučínova, vypracoval Ateliér pre výskumnú a projektovú činnosť v oblasti architektúry, územného rozvoja, ekológie a informatiky Aurex. Jeho pracovníci našli spôsoby, ako v budúcnosti zosúladiť individuálne a verejné záujmy, ktoré sa pri investičnej výstavbe v tejto lukratívnej lokalite hlavného mesta SR v minulosti už neraz stretli a vyvolali ohlas aj v médiách.

Tunajší miestny úrad vytvorením územného plánu Zóna Tehelná chce dať do súladu komplexný rozvoj územia a budúce riešenie konkrétnych investično-podnikateľských aktivít. Územný plán tejto lokality bude zároveň aj právnym nástrojom pri budúcom usmerňovaní a regulácii plánovanej výstavby či prestavby objektov na tomto území.

Novomestská radnica dáva všetkým fyzickým a právnickým subjektom, podnikajúcim v tejto časti mesta, možnosť oboznámiť sa s návrhom územného plánu Zóna Tehelná. Od 16. októbra do 15. novembra je tento návrh vystavený vo vstupnej hale miestneho úradu na Junáckej ulici. S jeho textovou časťou sa občania môžu oboznámiť v určených kanceláriách úradu.

Obyvatelia týchto ulíc a zástupcovia zainteresovaných inštitúcií môžu pripomienky k vystavenému projektu písomne poslať na Miestny úrad Bratislava - Nové Mesto do 15. novembra.

(brn)

Páčil sa vám článok?