Administratívnu superbudovu už stavajú

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Najväčšiu komerčne prenajímanú administratívnu budovu v Bratislave, ktorá nesie oficiálny názov Bratislava Business Center V - Absolute Business Center, už začali stavať v lokalite ulíc Prievozská - Plynárenská - Mlynské Nivy.

Nová budova, ktorá susedí s už vybudovanými objektmi Bratislava Business Center I - IV, bude poskytovať na celkovej ploche 64 000 metrov štvorcových až 30 800 m2 čistej kancelárskej plochy na prenájom špičkovej kvality (štandard A+, top class) za cenu, ktorá zodpovedá bežným cenám štandardných kancelárskych priestorov v Bratislave. Na prízemí budú na ploche 2500 štvorcových metrov rôzne služby (bankové, poštové, právne a iné), obchody a stravovacie zariadenia pre zamestnancov. V dvoch podzemných podlažiach budú skladové priestory a 620 parkovacích boxov, celkový počet parkovacích miest prekročí tisícku. Predpokladá sa, že v novej budove bude pracovať okolo 3000 osôb. Mohutný objekt pozostávajúci z troch blokov bude mať 13 nadzemných podlaží, vďaka čomu sa stane novou dominantou.

Najväčšia komerčne prenajímaná novopostavená administratívna budova v Bratislave bude vybavená na špičkovej úrovni. Samozrejmosťou je automatizovaný systém správy budov, plná klimatizácia a dostatok denného svetla v celej budove. Budova bude disponovať otvárateľnými oknami, čím sa bude môcť predísť výskytu známeho syndrómu zdravotných ťažkostí ľudí pracujúcich vo veľkých uzatvorených budovách. Pracovné priestory budú dokonale zvukovo izolované, zamestnancom bude k dispozícii spolu 12 rýchlovýťahov. Takisto bude postarané aj o prvotriednu bezpečnosť - v každom bloku bude vlastná recepcia s nepretržitou bezpečnostnou službou, na vstupoch bude kamerový systém a vstup do administratívnych priestorov bude možný len s magnetickou kartou. Na špičkovej úrovni budú aj všetky siete a telefónne vybavenie.

Na zabezpečovaní prenájmu priestorov bude okrem investora, ktorým je akciová spoločnosť AGEMO (člen B.S.R. Group), spolupracovať konzorcium známych realitných kancelárií. Investor si síce uvedomuje, že v meste je nadbytok kancelárskych priestorov, v drvivej väčšine však ide o priestory so značne nízkym štandardom vybavenia. Ako vyplýva z analýzy trhu kancelárskych priestorov v Bratislave, ktorej hlavné závery sme koncom augusta uverejnili na stránkach našich novín, požiadavky kategórie A+ (top class) by spĺňalo len niekoľko objektov v meste. Vzhľadom na politicko-ekonomické smerovanie Slovenska sa predpokladá príchod nových zahraničných investorov a firiem, ktorý budú mať záujem lokalizovať svoje spoločnosti práve v priestoroch typu A+, ktoré v Bratislave citeľne chýbajú.

Dodajme, že výstavba Absolute Business Centra sa začala v júli a jej ukončenie sa predpokladá v decembri 2003.

Páčil sa vám článok?