Výstavba nákupného megacentra sa blíži

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

V blízkosti Zlatých pieskov sa pravdepodobne ešte v tomto roku začne výstavba nového nákupného centra. Má ísť o megakomplex nadväzujúci na už existujúci Shopping Park Soravia.

Ako sme už informovali, komplex bude pozostávať z nákupného centra Soravia Palace, ktoré má byť podľa investora najväčším a najmodernejším na Slovensku. Toto centrum má byť prepojené s hypermarketom Tesco, ktorý má byť čímsi ako vlajkovou loďou tohto obchodného reťazca na Slovensku. Spolu s prevádzkami, ktoré už stoja, by mali dovedna tvoriť najrozsiahlejší komplex tohto druhu v celom širokom okolí.

Podobne ako v prípade Au Parku v Petržalke aj v tomto prípade má ísť z architektonického hľadiska o niečo viac ako bežné obchodné centrum: Soravia Palace navrhli architekti, ktorí projektovali aj centrum Blue Water Park v Londýne. Jeho súčasťou budú aj komfortné administratívne priestory spĺňajúce medzinárodné štandardy, v ktorých by mali sídliť zastúpenia renomovaných spoločností. V budúcnosti sa má tento mamutí komplex rozšíriť o najväčšie centrum oddychu a športu na Slovensku, ktorého súčasťou má byť aj aquapark a športové centrum pri jazere Zlaté piesky.

Páčil sa vám článok?