Belousov hradí výstavbu chrámu zo svojho

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Alexander Belousov, ruský podnikateľ a manžel predsedníčky Slovenskej národnej strany Anny Malíkovej, sám financuje náklady na výstavbu pravoslávneho chrámu na Tomášikovej ulici.

Ako sme sa presvedčili na vlastné oči, práce na stavenisku, situovanom v bezprostrednej blízkosti centrály Hnutia za demokratické Slovensko, už bežia. Podľa tabule pred staveniskom je investorom areálu pravoslávnej cirkvi firma American International Corporation Newdel so sídlom na Jašíkovej ulici v Bratislave. Termín ukončenia výstavby, ktorá sa začala v máji, je podľa tabule október 2003.

Ako sa pre médiá vyjadril A. Belousov, všetky náklady na výstavbu chrámu v objeme 50 miliónov korún financuje z vlastného vrecka. Podľa Belousova je Bratislava jediným hlavným mestom v Európe, ktoré nemá pravoslávny chrám. Tento stav by sa mal zmeniť koncom budúceho roku, keď chrám odovzdajú do užívania. Komplex kostola a farskej budovy doplnia priestory pre knižnicu a cirkevnú nedeľnú školu pre deti, ktoré sa tu majú vzdelávať v pôvodnom jazyku Cyrila a Metoda - v staroslovienčine. Kostol využijú nielen pravoslávni Slováci, ale aj Bulhari, Srbi, Ukrajinci či Rusi, ktorí žijú alebo pracujú v Bratislave.

Páčil sa vám článok?