Aquapark začnú stavať asi v septembri

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Bratislavský aquapark sa podľa všetkého začne stavať v septembri a jeho výstavba potrvá 16 až 18 mesiacov. Uviedol to Ján Budziňák, riaditeľ spoločnosti Aquaparky Slovakia, ktorá tento projekt realizuje.

Výstavba aquaparku je v súlade s územným plánom a nič nebráni tomu, aby sa mohol začať realizovať. „Problém bol v lokalizácii, pretože hlavné mesto chcelo využiť svoju štúdiu a poslať investora na Jarovce,“ konštatoval petržalský starosta Vladimír Bajan, čím zároveň vysvetlil príčinu oddialenia začatia výstavby (podľa pôvodných predpokladov sa mala začať už v marci). „Záujmom mestskej časti je, aby aquapark bol na jej území.“

Podľa J. Budziňáka sa uskutočnili rokovania s magistrátom a na základe objednávky spoločnosti Aquaparky Slovakia bol aquapark dopracovaný do urbanistickej štúdie Areálu rekreácie, športu a turistiky Bratislava - Jarovské rameno. V súčasnosti sú už spracované podklady na územné rozhodnutie a podľa J. Budziňáka sú už vyrovnané a zmluvne dohodnuté aj vlastnícke vzťahy.

Aquapark, ktorého súčasťou bude aj trojhviezdičkový hotel Aqua, bude situovaný v blízkosti ulíc Dolnozemská a Panónska cesta v smere na Rusovce. Projekt si vyžiada celkové investičné náklady vyše miliardy korún. Využije sa pri ňom technológia fínskej firmy Lemminkäinen construction, ktorá zaručí maximálnu úsporu energie. Financovanie je zabezpečené prostredníctvom troch peňažných ústavov - Fínsky štátny peňažný ústav, Nordic Investment Bank (s využitím rámcovej dohody medzi touto bankou a slovenskou vládou) a Slovenská záručná a rozvojová banka.

V aquaparku, ktorého maximálna hodinová kapacita má byť 600 osôb, bude okrem iného trinásť bazénov rôznej veľkosti, promenáda, prevádzky s občerstvením, doplnkové služby, sauny i fitnes centrum. Súčasťou hotela Aqua bude kongresové centrum s jednou veľkou a so siedmimi menšími sálami.

Páčil sa vám článok?