V Ružinove rastie nová štvrť, na predaj sú ešte stovky bytov

5.11.2021
0

Zdroj: Ovocné sady

Páčil sa vám článok?

V Ružinove, konkrétne na Trnávke neďaleko obchodných domov Avion a Ikea, vyrastá jeden z najväčších bratislavských projektov dostupného bývania. Projekt Ovocné sady developera JTRE po úspechu prvej etapy (byty sa rýchlo predávali, práce už prebiehajú v ich interiéroch) naplno vstupuje aj do výstavby druhej etapy. Voľné sú ešte dve stovky bytov.

Názov novej štvrte, ktorá vyrastá na Ivanskej ceste, nie je zďaleka náhodný. V minulosti tu bola stromová škôlka mestského záhradníctva Zares a na susedných parcelách sa sady nachádzajú dodnes.  Lokalita s výborným napojením na centrum i výpadovku z Bratislavy by mala byť atraktívna práve pre mladé aktívne rodiny. Okrem nákupných možností sa v blízkosti nachádza veľké detské centrum Kids House, možnosti športového vyžitia a za mostom prírodné kúpalisko Zlaté piesky.

Zdroj: JTRE

V rámci prvej etapy tu už vyrástlo šesť domov s 550 bytmi. Druhá etapa prinesie ďalších 354 bytov a 123 apartmánov v piatich domoch so siedmimi až ôsmimi podlažiami. Cena bytov má byť opäť najdostupnejšia v tomto segmente. S výstavbou druhej etapy sa práve začína. Radenie jednotlivých domov vychádza z lineárnej výsadby ovocných sadov. Stromové aleje pozdĺž komunikácií obnovia pôvodný charakter územia. Aj druhá etapa prinesie mix bytov rôznych veľkostí, aby bolo možné uspokojiť širokú škálu klientov. "Aj pri väčších bytoch dokážu Ovocné sady ponúknuť najvýhodnejšiu cenu a zároveň zastúpením obyvateľov rôznych generácií a záujmov vytvoria stabilnú a funkčnú komunitu. Benefitom pri spustení predaja je parkovacie miesto zadarmo," uvádza developer.

„Ovocné sady pokračujú v osvedčenom koncepte, ktorý spája cenovo dostupné bývanie s prostredím podporujúcim prirodzené vytvorenie dobrej susedskej komunity a zároveň dostatočného súkromia pre každého obyvateľa. Bývanie preto dopĺňajú predškolské zariadenie, ďalšie služby a zelené priestory pre posedenie, stretávanie sa a rôzne aktivity,“ uviedol o projekte Pavel Pelikán, výkonný riaditeľ JTRE. Okrem rozšírenia veľkého parku by mala pribudnúť aj komunitná záhrada (bude slúžiť bude na dopestovanie si vlastných plodín či byliniek) gril, lavičky či stroje na cvičenie. Súčasťou novej štvrte bude materská škola s kapacitou 80 miest.

Projekt disponuje dostatkom parkovacích miest, pričom zo 696 stojísk bude 361 krytých.  V prízemí bude 107 štvorcových metrov obchodných priestorov, ktoré doplnia ponuku služieb prvej etapy. 

Zdroj: JTRE

Aktuálny stav výstavby.

Pokiaľ ide o výstavbu bytov prvej etapy, veľká časť momentálne prebiehajúcich stavebných prác sa už presunula do interiéru. V domoch je hotových viac ako 50 percent deliacich priečok, omietky a potery finalizujú. Rozvody ústredného kúrenia, vody elektriny a slaboprúdových rozvodov v bytoch sú dokončené. Do práce sa už naplno pustili obkladači, ktorí dokončujú kúpeľne podľa požiadaviek klienta.

(bn)

​​​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?