Na Trnavskej vyrastie nákupné centrum

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Na Trnavskej ulici začnú už v júli tohto roka stavať nové obchodno-administratívne centrum. Vyplní zatiaľ nevyužitý priestor medzi Športovou halou Mladosť a tréningovým futbalovým ihriskom TJ Štart, ktoré siaha takmer až po Tomášikovu ulicu. Plánovaný areál spredu ohraničuje Trnavská ulica, zozadu tenisové dvorce a hala AŠK Inter Bratislava.

Ako uviedla vedúca oddelenia územného plánu a životného prostredia Miestneho úradu Bratislava - Nové Mesto Ing. arch. Valéria Triznová, obchodné centrum má mať plochu 5500 štvorcových metrov a má ponúkať potravinárky tovar, drogistický sortiment a potreby pre domácnosť. Nákupná hala má byť jednopodlažná, administratívna časť má mať tri podlažia. Súčasťou objektu budú, samozrejme, skladové priestory, technické zázemie, administratívna časť a hygienické zariadenia. Na ploche medzi športovou halou Mladosť a obchodným centrom vznikne parkovisko s kapacitou vyše 300 parkovacích miest, pred ktorým bude zo strany Trnavskej ulice nová čerpacia stanica pohonných hmôt.

„V súvislosti s výstavbou bude potrebná úprava vlastnej komunikácie Trnavská, čo znamená, že na tomto úseku ju rozšíria, zastávka mestskej hromadnej dopravy bude presunutá o približne 50 metrov pred športovú halu Mladosť a bude tu vytvorený riadený priechod pre chodcov,“ konštatovala V. Triznová. „Keďže súčasťou areálu je aj čerpacia stanica pohonných hmôt a parkoviská, stavba v zmysle zákona podlieha zisťovaciemu konaniu ministerstva životného prostredia o posudzovaní vplyvu stavby na životné prostredie. V súčasnosti je toto konanie pred ukončením a vec je v územnom konaní.“

Na otázku, či je pravdivá informácia, že v nových priestoroch má byť prevádzka známeho obchodného reťazca Kaufland, nám V. Triznová nevedela odpovedať. Ako uviedla, zatiaľ nie je známe, aké firmy budú nové obchodné priestory využívať. Známy je však investor, ktorým je bratislavská spoločnosť V. O. S., s. r. o. Výstavba nového centra má byť ukončená v júli budúceho roku.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie