Na dopravné stavby pôjdu z rozpočtu mesta milióny korún

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Najväčšiu časť rozpočtu hlavného mesta v tomto roku pohltia výdavky súvisiace s dopravou. Popri výdavkoch na verejnú dopravu pritom najviac financií - vyše 220 miliónov korún - mesto investuje do dopravných stavieb.

Ako uviedol námestník primátora Bratislavy František Dej, v tomto roku bude pokračovať II. a III. etapa rekonštrukcie Mudroňovej ulice (prvú máme úspešne za sebou), ktorá si vyžiada asi 40 miliónov korún. Rekonštrukcia sa týka úseku od Streleckej po Jančovu ulicu. Celá obnova sa má ukončiť v roku 2003.

Dôležitou tohtoročnou investíciou je aj prestavba Galvaniho ulice, ktorej podstatou je rozšírenie tejto komunikácie na štyri jazdné pruhy v úseku od Rožňavskej po Ivanskú cestu. „Začatie prác sa predpokladá v auguste tohto roku,“ uviedol F. Dej.

V mestskej časti Devín sa pripravuje rekonštrukcia Kremeľskej ulice. Na tento rok sa plánuje s vynaložením asi 8,5 milióna korún určených najmä na prípravu obchádzkových trás. V Ružinove sa má rekonštruovať Mierová ulica v úseku od Hraničnej po Radničné námestie.

V mestskej časti Vajnory sa chystá stavba obchvatu, ktorá súvisí s výstavbou diaľničného úseku Mierová - Senecká. Menšie rekonštrukcie sa budú realizovať aj priamo v centre mesta: ide jednak o úsek Starohorská - Štefanovičova, jednak o rozšírenie križovatky Pražská - Šancová o jeden jazdný pruh, čo umožní zvýšenie jej priepustnosti. Za spoluúčasti mestských častí bude pokračovať aj dobudovanie niektorých križovatiek o svetelnú signalizáciu, čo zvýši ich bezpečnosť a prispeje k zníženiu počtu dopravných nehôd. Nové semafory pribudnú napríklad na križovatkách Panónska - Ševčenkova v Petržalke, Harmincova - Schneidera Trnavského v Dúbravke a Tomášikova - Seberínyho v Ružinove.

Ako dodal F. Dej, aj v tomto roku sa bude pokračovať v rekonštrukcii Prístavného mosta. „Táto rekonštrukcia však nebude mať vplyv na dopravnú situáciu,“ uviedol.

Páčil sa vám článok?