Dokončili prvý dom v Karlovej Vsi Stred

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Koncom minulého roku skolaudovali prvú etapu výstavby bytov v polyfunkčnom obytnom súbore Karlova Ves Stred. Objekt je súčasťou rozsiahleho projektu, ktorý zatiaľ ráta so štyrmi etapami a jeho súčasťou by mali byť okrem bytových domov aj mestské vily i komerčné administratívne a obchodné priestory.

V dokončenom bytovom dome, ktorého výstavba sa začala na jeseň 2000 sa nachádza 72 bytov a 24 garáží. Približne polovicu z nich predstavujú dvojizbové byty, po ktorých bol v štádiu prípravy výstavby najväčší záujem. Ich priemerná plocha predstavuje 60 štvorcových metrov. Druhú polovicu tvoria jedno-, troj- až štvorizbové byty. Vybavenie zodpovedá vyššiemu štandardu, pričom ich cena bola od 19 000 do 24 000 korún za meter štvorcový. Všetky byty už majú svojich majiteľov a nasťahujú sa do nich najmä mladé rodiny.

V súčasnosti je vo výstavbe bytový dom, ktorý je súčasťou druhej etapy výstavby komplexu Karlova Ves Stred. Bude mať 39 luxusných bytov a 43 garáží. Ukončenie sa plánuje v novembri 2002, pričom až 80 percent bytov druhej etapy už má svojho majiteľa. Byty budú mať opäť vysoký štandard. V tretej etape je naplánovaná výstavba veľkostného mixu bytov od garsoniek po štvorizbové byty, ktoré budú mať štandardné alebo nadštandardné vybavenie. Táto zostava vyplýva z momentálneho dopytu na trhu, ktorý charakterizuje celá škála želaní a potrieb klientov. V rámci štvrtej etapy sa budú stavať mestské vily s bytmi od 100 do 300 štvorcových metrov, ktoré budú určené pre najnáročnejších klientov.

Polyfunkčný komplex Karlova Ves Stred sa nachádza medzi Karloveskou ulicou a Líščím údolím. V západnej časti územia pri Karloveskej ceste bude námestie. Pod ním budú v dvoch úrovniach garáže. Parter je vyhradený pre obchody a služby, na prvom poschodí budú administratívne priestory a vo vyšších podlažiach byty. Bytové objekty budú mať rozdielne výškové usporiadanie, čo vytvorí vhodný prechod medzi existujúcou a navrhovanou zástavbou. Východná časť územia pri Líščom údolí je vyhradená bývaniu v mestských vilách.

Páčil sa vám článok?