Areál AUPARK sa chce ďalej rozširovať

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť AR Business Centrum II, a. s., developer stavby AUPARK - Bratislava Shopping Center v Bratislave - Petržalke medzi Sadom Janka Kráľa a Einsteinovou ulicou, má v úmysle rozšíriť areál AUPARKu o ďalšie zariadenia občianskej vybavenosti a ponúkol magistrátu hlavného mesta Bratislavy za susedný voľný pozemok na rohu Einsteinovej ulice a Jantárovej cesty zaujímavú kúpnu cenu vo výške 80 miliónov Sk.

Developer je v rámci tejto ponuky ochotný rešpektovať požiadavky magistrátu a z celej výmery tohto pozemku vyňať územnú rezervu na parkové úpravy, inžinierske siete i budúce komunikácie, ktoré vzniknú na tomto území v súvislosti s riešením diaľnice D61, Einsteinovej ulice i dopravného prepojenia estakády vedúcej zo Starého mosta do Petržalky.

Táto veľkorysá ponuka má za cieľ výrazne skvalitniť služby, ktoré bude Aupark ako najväčšie nákupno-zábavné centrum v Bratislave ponúkať, a koncepčne vyriešiť voľné územie nadväzujúce na areál Auparku.

Aupark bude so svojimi 230 obchodnými prevádzkami, 2400 parkovacími miestami a množstvom zariadení na trávenie voľného času jedným z najatraktívnejších miest v Bratislave.

Jeho výstavbu privítali najmä Petržalčania, ktorí získajú priamo v mieste svojho bydliska na doteraz nevyužívanom pozemku jednu z najmodernejších a najúčelnejších budov na Slovensku.

Aupark sa svojou filozofiou približuje úspešným nákupným centrám v Európe. Je koncipovaný tak, aby plnil požiadavky všetkých návštevníkov. Ponúka kvalitné obchody, bohatý sortiment, rozmanité reštaurácie, kaviarne, puby, najväčšie fitnescentrum na Slovensku, diskotéku, multikiná s 12 sálami, detský kútik s rozlohou 600 m2 a mnohé iné lákadlá. Mladí ľudia získajú možnosť využívať skate park či horolezecké steny a tak tráviť svoj voľný čas účelne. Deti tu vždy nájdu bohatý program. Každý návštevník sa stane hosťom.

Kúpa susedného pozemku umožní túto bohatú ponuku ešte rozšíriť. Petržalka a celá Bratislava získa ďalšiu možnosť na svoje skultúrnenie.

(hb)

Páčil sa vám článok?