Na Kramároch začali stavať nový kostol

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Slávnostným posvätením základného kameňa a pozemku nad Stromovou ulicou pri novom obytnom komplexe pri rázcestí na Klenovu ulicu sa v týchto dňoch začala výstavba Kostola najsvätejšieho Srdca Ježišovho na Kramároch.

Týmto aktom sa v krátkom čase začalo s výstavbou už druhého kostola na území mestskej časti Bratislava - Nové Mesto, kde do roku 1999 žiaden kostol nestál. V septembri toho roku bolo občanom dané do užívania Pastoračné centrum a fara Kráľovnej rodiny na Teplickej ulici a teraz, po troch rokoch, zástupcovia cirkvi posvätili základný kameň ďalšieho - filiálneho kostola.

Na slávnosti sa za prítomnosti občanov zúčastnil aj starosta mestskej časti Bratislava - Nové Mesto, ktorej zastupiteľstvo v decembri 2001 schválilo na výstavbu kostola šesť miliónov korún. Dôvodom tohto kroku bola podľa slov novomestského starostu Richarda Frimmela skutočnosť, že pri poslednom sčítaní obyvateľstva sa k rímskokatolíckej cirkvi v Novom Meste prihlásilo až šesťdesiat percent obyvateľov. Nový svätostánok by mal slúžiť obyvateľom sídliska i pacientom z okolitých nemocníc.

Zodpovednosťou za výstavbu nového kostola, ktorého hrubá stavba i so strechou by mala byť ukončená už 16. decembra 2002, je poverený Ján Hudec, farár z Pastoračného centra na Teplickej ulici.

(lau)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie