Výškový dom bude dominantou Patrónky

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Bývalá budova Lignoprojektu na Patrónke mení svoj vzhľad. Po komplexnej rekonštrukcii vyrastie na pozemku medzi Lamačskou a Dúbravskou cestou nový administratívny komplex. Svojou výškou a architektonickým stvárnením sa má stať výrazným orientačným bodom a dominantou tejto lokality.

S obnovou výškovej budovy sa začalo začiatkom júla 2000. Zo začiatku sa množili dohady, že budovu budú asanovať, pretože postupne z nej mizol pôvodný obklad aj okná a zostalo len torzo. Pred niekoľkými týždňami na betónový skelet začali nadstavovať ďalšie podlažia, po dokončení ktorých bude mať dom osemnásť poschodí. Z architektonického hľadiska bude dominantným prvkom budovy celopresklená fasáda s hliníkovým obkladom. Nová budova bude slúžiť výlučne ako administratívne centrum s kanceláriami a občianskou vybavenosťou.

V podzemí bude okrem technického zázemia aj rýchloobslužná reštaurácia. Parter objektu je čiastočne zdvihnutý nad okolitý terén a na strane vstupu do budovy v ňom budú obchodné priestory, resp. priestory služieb. Administratívne podlažia majú stredové komunikačné jadro so schodiskom a halou s výťahmi. Tento ostrovný dispozičný systém rozmiestnenia kancelárskych priestorov umožňuje na každom podlaží vytvoriť variabilné zoskupenia kancelárií podľa požiadaviek budúcich nájomníkov. Tí sa budú môcť rozhodnúť aj pre typ podlahovej krytiny, keď na výber budú mať koberce, parkety alebo dlažbu. Súčasťou vybavenia administratívnych plôch sú rozvody počítačovej a telefónnej siete, klimatizácia, vybavenie kuchyniek kuchynskou linkou. Celý objekt s celotýždňovou nepretržitou 24-hodinovou prevádzkou bude zabezpečený elektronickým zabezpečovacím systémom a strážený kamerami priemyselnej televízie. O pohodlnú prepravu medzi podlažiami sa budú starať tri komfortné rýchlovýťahy. Zamestnanci a návštevníci budovy budú mať k dispozícii 230 boxov v krytom parkovacom objekte, ktorý bude súčasťou nového administratívneho centra.

Investorom rekonštrukcie administratívnej budovy pod novým menom Westend, čo bol niekdajší názov tejto lokality, je spoločnosť J&T Global, ktorá plánuje ukončenie rekonštrukcie objektu na november tohto roku.

Braňo Novák

Takto bude vyzerať nová administratívna budova na Patrónke s názvom Westend.
VIZUALIZÁCIA - Ľ. Závodný

Páčil sa vám článok?