Na Kolibe vyrastie celá nová ulica

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Dovedna 36 rodinných domov na kľúč, ktoré vytvoria celú novú ulicu, stavia spoločnosť Polaris Gamma v jednej z najlukratívnejších lokalít Bratislavy - na Kolibe.

Pozemok s celkovou rozlohou 15 tisíc m2, na ktorom má vyrásť samostatný komplex 12 trojdomov, sa nachádza medzi ulicami Čremchová a Pyrenejská. Domy v rôznych architektonických vyhotoveniach sú projektované podľa terénneho reliéfu. Pre potreby vlastníkov nových domov bude vybudovaná aj vlastná prístupová komunikácia. Stojí za zmienku, že celý komplex má byť oplotený, čo prispeje k zvýšeniu bezpečnosti bývania a znemožní prístup nežiaducich osôb.

Prvá etapa výstavby, zahŕňajúca šesť trojdomov, sa začala už v marci minulého roka. Dokončené budú v auguste tohto roka. Hrubé stavby prvých 18 domov sú v súčasnosti už hotové.

Celková obytná plocha každého z domov je 240 m2. Domy sú členené na oddychovú časť na najvyššom (podkrovnom) poschodí s tromi spálňami a dvoma kúpeľňami a na dennú časť pozostávajúcu z kuchyne, jedálne, obývacej izby a sociálnych zariadení. Na najnižšom podlaží (v suteréne) každého z domov sa nachádzajú priestory pre hobby, fitnes či spoločenská miestnosť s východom na terasu do záhrady. Súčasťou každého domu je aj garáž.

Podľa predstaviteľov spoločnosti Polaris Gamma ide o jednu z posledných možností získať bývanie na Kolibe, pretože v tejto lokalite ostáva už len veľmi málo voľných pozemkov. Ich zámerom je včleniť nové rodinné domy do prírodnej scenérie bez narušenia celkového charakteru okolia.

(lau)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie