Výstavba zóny Pribinova už na budúci rok?

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

S výstavbou zóny Pribinova ulica by sa mohlo začať už v budúcom roku. Potvrdil to primátor Jozef Moravčík s tým, že všetky pozemky sú v súčasnosti prevedené na mestskú akciovú spoločnosť Metro.

Podmienkou na začatie výstavby je podľa primátora nájsť vhodného investora. Ako ďalej zdôraznil, keďže sa v tomto prípade nemožno spoliehať na verejné investície, mesto sa bude orientovať prevažne na súkromných investorov.

Zóna Pribinova ulica má mať kultúrno-administratívny charakter. Okrem novostavby Slovenského národného divadla, kina a klubov tu budú administratívne budovy na prenájom a objekty najvyššieho významu ako sú peňažné ústavy. Chýbať by nemali ani obytné domy a polyfunkčné objekty s obchodmi, reštauráciami a hotely najvyššej kvality.

Centrom zóny Pribinova bude novostavba SND a námestie pred ňou, kde by mali byť umiestnené súsošia troch významných osobnosti slovenských dejín - Ľudovíta Štúra, Milana Rastislava Štefánika a Alexandra Dubčeka. Západná časť zóny bude kompozičným pokračovaním už jestvujúcej štruktúry budov medzi Novým a Starým mostom. Vo východnej časti sa plánuje výstavba vežovitých výškových budov.

(brn)

Páčil sa vám článok?