Millenium Tower pripomenie prelom tisícročí

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Otvorenie Polus City Centra, naplánované na 22. novembra, sa nezadržateľne blíži. Asi 1000 pracovníkov intenzívne pripravuje prvý nákupno-zábavný komplex na Slovensku na uvedenie do prevádzky.

Spolu s nákupným centrom úspešne napreduje aj výstavba 18-poschodovej administratívnej budovy, ktorá bude ukončená v marci budúceho roka. Táto budova dostala symbolické meno Millenium Tower, ktoré bude dlhé roky všetkým pripomínať, že ju stavali na prelome tisícročí.

Ako sme sa mohli počas akcie pre médiá presvedčiť aj na vlastné oči, vzhľad interiéru už pred otvorením veľa prezrádza o vnútornom štýle celého komplexu. Od hlavného vchodu - Rotundy - sa návštevníci budú môcť vybrať tromi smermi (uličkami), a to na prvom i druhom poschodí. Pre lepšiu orientáciu bude každá ulička ladená v inej farbe: napravo od vchodu bude dominovať modrá, v strede červená a naľavo zelená.

V obrovskom nákupno-zábavnom centre vládne nepredstaviteľný pracovný ruch. Takmer každý z celkového počtu 130 nájomcov už začal s prípravou svojho obchodného priestoru. Niektorí nájomcovia už montujú regály a do hypermarketu Carrefour, ktorý je ešte väčší ako Carrefour v Petržalke, už navážajú tovar. V Polus City Centre dostanú príležitosť aj maloobchodníci, ktorí si nemôžu prenajať celú obchodnú plochu alebo ich tovar je sezónny a prenájom na celý rok by nebol efektívny. Pre nich je pripravený program špeciálnych prenájmov, ktorý spočíva v prenájme pohyblivých obchodných jednotiek (tzv. vozíkov) v rámci PCC.

Okrem hypermarketu Carrefour Bratislavčania v Polus City Centre nájdu obchody s elektronikou, športovým a módnym tovarom, ale aj ďalšie predajne a služby. Spoločnosť Ster Century v ôsmich špičkovo vybavených kinosálach každý deň bude núkať širokú paletu filmov zo slovenskej i zahraničnej produkcie. Nebudú chýbať ani reštaurácie, cukrárne a kaviarne, ako aj šesť prevádzok rýchleho občerstvenia Food Court. Vyriešená je aj otázka parkovania - v podzemí bude 1150 parkovacích miest a na streche ďalších 600. Parkovanie bude bezplatné.

Nezanedbateľným prínosom tohto kolosu, ktorý má ambíciu stať sa novým centrom Bratislavy, je vytvorenie nových pracovných miest. Ako uviedol Richard M. Hay, zástupca investorskej firmy TriGránit Development Corporation, odhaduje sa, že po otvorení tu nájde prácu 850 až 1150 ľudí.

(lau)

Páčil sa vám článok?