Hlasovanie: Môžete rozhodnúť o názve šiesteho bratislavského mosta cez Dunaj

28.7.2020
0

Zdroj: FB Andrej Doležal

Páčil sa vám článok?

Minister dopravy Andrej Doležal spustil na sociálnej sieti hlasovanie o názve mosta cez Dunaj, ktorý je súčasťou nového obchvatu Bratislavy D4R7 a stal sa prakticky šiestym bratislavským mostom. Teraz môžete rozhodnúť, ako sa bude volať.

Doležal vybral z rôznych návrhov podľa počtu Like na sociálnej sieti osem názvov, ktoré sa od pondelka stretávajú vo vzájomných dueloch. Každý deň môžete hlasovať za jeden z ponúknutej dvojice, víťaz postúpi do semifinále, dva názvy s najväčším počtom hlasov sa stretnú vo finále.

V pondelok už zvíťazil názov Most M. R. Štefánika nad názvom Most Alexandra Dubčeka. "Štefánik" sa stretne v semifinále s víťazom dnešného duelu, rozhoduje sa medzi názvami Dunajský most a Jarovský most. Hlasovať je možné TU.

Zajtra sa rozhoduje medzi názvami Lužný most a Kopáčsky most a vo štvrtok to budú Panónsky most a Španielsky most. "Víťazi postúpia do semifinálového kola, ktoré bude trvať celý budúci týždeň. A potom už len ostrý finálový duel, kde budú proti sebe stáť dvaja najlepší. Sledujte pozorne túto stránku a hlasujte, nech vyhrá najlepší!" informoval na sociálnej sieti minister.

Prechod cez Dunaj v rámci D4 zahŕňa štyri navzájom spojené mosty: tzv. Západné predmostie (dĺžka 785 m) - premosťujúce Jarovské rameno, most cez Kajakársku dráhu (470 m), most cez Dunaj (430 m) a tzv. Východné predmostie (1250 m), ktoré premosťuje aj Biskupické rameno. A práve posledné dva spomenuté mosty sa už podarilo spojiť.

Dĺžka je takmer 3 km, šírka 35 m, rozloha približne 100 000 m², použitých viac ako 110 000 m³ betónu, 40 000 ton výstuže, 4 000 ton predpätej ocele na vybudovanie Východného predmostia (18 mostných polí - pravidelné 70 m rozpätie), Západné predmostie (12 mostných polí - pravidelné rozpätie 67,5 m), most cez Dunaj (130m + 170m + 130m) a most cez Kajakársku dráhu (130m + 210m + 130m).

(ms)

Páčil sa vám článok?