Obnova Mlynských nív a výstavba autobusovej majú byť hotové na jeseň

21.1.2020
0

Zdroj: TASR - Dano Veselský

Páčil sa vám článok?

Rozsiahla rekonštrukcia ulice Mlynské nivy v Bratislave a výstavba priľahlej novej autobusovej stanice pokračujú podľa developera HB Reavis plánu. Ukončenie všetkých prác očakáva na jeseň tohto roka.

"Kombinácia autobusovej stanice letiskového typu, nákupného centra, gastrozóny s farmárskou tržnicou a aktívnou zelenou strechou už tento rok otvorí svoje brány," uviedol developer.

Dokončené boli práce na železobetónovom skelete, pred ukončením je montáž nosných oceľových konštrukcií. Pokračujú práce na strešnej konštrukcii a fasáde, vo výstavbe sú sadrokartónové steny a robia sa cementové potery. Montujú sa tiež rozvody vzduchotechniky, kúrenia, chladenia či elektroinštalácií. Vo výškovej budove Nivy Tower sa upravuje interiér pre budúcich nájomcov. V okolí pokračujú terénne úpravy a pripravuje sa miesto na novú fontánu.

Na ulici Mlynské nivy pokračujú práce najmä na podzemnom kruhovom objazde, kde sú aktuálne prerážané steny prejazdov. Pripravuje sa tiež betonáž svetlíka s priemerom šesť metrov, ktorý bude nad podzemnou kruhovou križovatkou a ktorý zabezpečí v týchto priestoroch denné svetlo.

Na otázku, či bude v prípade prívalových dažďov hroziť zatápanie podzemného kruhového objazdu, a tým aj podzemných priestorov autobusovej stanice, developer uviedol, že už pri výstavbe myslí na všetky možné scenáre. "Dažďová voda bude zachytávaná už na zjazdových rampách a odvádzaná do kanalizácie. Prípadná ďalšia zrážková voda sa zachytí nižšie pod podzemným kruhovým objazdom, kde sme vybudovali záchytnú šachtu. V takomto prípade voda stečie a následne sa bude odvádzať čerpadlami," priblížila Martina Jamrichová z HB Reavis Slovakia. Okrem toho sa na streche stanice počíta so zachytávačmi vody. Tá bude ďalej využívaná podľa potreby, napríklad na závlahu zelenej strechy.

V okolí Stanice Nivy pokračujú práce na plynovode na Šagátovej ulici, viacero prác je realizovaných v okolí blízkej budovy banky. "Prerábame spevnené plochy, parkoviská, ale aj ulicu medzi bankou a samotnou stanicou, kde budujeme napríklad aj novú zastávku či kanalizačné siete a odtoky," doplnil developer s tým, že v danom priestore pribudne aj cyklotrasa.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?