VIZUALIZÁCIE: Pozrite sa, ako by podľa policajtov mal vyzerať nový športový komplex v Dúbravke

30.9.2019
Vizualizácie Športové centrum polície

Zdroj: archinfo.sk/MUUR.

Páčil sa vám článok?

Architektonicko-urbanistická súťaž na novú podobu štadióna ŠKP Inter Dúbravka Bratislava už má víťaza. Porota ho vyberala z celkovo 18 prihlásených prác. Víťazom sú bratislavskí architekti MUUR s.r.o.

Športové centrum polície vyhlásilo koncom mája  architektonicko-urbanistickú anonymnú súťaž návrhov. Ako informuje portál archinfo.sk predmetom súťaže návrhov bolo spracovanie architektonického návrhu/štúdie za účelom revitalizácie a dostavby areálu Športového centra polície. Súťaž pozostávala iba z jedného kola. Autorom pôvodného návrhu objektu športového centra je Vladimír Bahna, ktorý bol súčasne členom poroty súťaže.

Súťažilo spolu 18 účastníkov. V septembri bol z nich vybratý víťaz, je ním architektonické štúdio z Bratislavy MUUR s.r.o. (Marianna Markusková, Vladimír Netík, Jakub Števanka) - odmena 21 000 eur.

Navrhli vybudovať vnútorné priestory pre šport po obvode aktuálneho ihriska. Nachádzať by sa v nej mal fitness, zázemie pre športovcov, otvorený atletický tunel či samostatne riešená strelnica.

Podľa poroty je tento model ekonomicky najvýhodnejší, ktorý počíta s rekonštrukciou pôvodnej tribúny a parkoviska a ich obostavaním novým objektom, ktorý bude navzájom prepojený do jedného celku. Tiež ocenili, že je to vývojaschopný návrh z pohľadu budúcnosti.

Vzhľadom na to, že je možné obmedziť vstup do objektu cez jednu centrálnu recepciu, je toto riešenie nenáročné na prevádzku. Výstavba by mala byť rozdelená na etapy.

(archinfo.sk/ateliér MUUR,nc)

Páčil sa vám článok?