Mikulášsky darček od Siemensu

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Siemens má na Slovensku a v Bratislave svoje aktivity už vyše 100 rokov. Vtedy tu vybudovala elektrické verejné osvetlenie, továreň na elektrické stroje, dodávala električky a trolejbusy.

Dnes patrí na Slovensku medzi dvoch najväčších zahraničných investorov, ktorý zamestnáva okolo 6500 ľudí a dosahuje ročný obrat vyše 16 mld. korún.

Potvrdením dlhodobých zámerov spoločnosti na Sloven­sku je rekonštrukcia sídla firmy Siemens, s.r.o., a ďalších spoločností Siemens na Stromovej ulici na Kramároch.

Kompletná rekonštrukcia a nadstavba si vyžiadali náklady asi 150 miliónov korún. Priniesla nielen rozšírenie administratívnych priestorov firmy, ale najmä rekonštrukciu obchodných priestorov na prízemí, ktoré boli v nevhodnom stave a nezodpovedali nárokom moderných služieb. Snahou Siemensu bolo umiestniť v tomto objekte také služby, ktoré na Kramároch chýbajú a nútia obyvateľov často cestovať do centra.

Pribudla tu nová Tatra banka (jediná banka na Kramároch), lekáreň, holičstvo, kaderníctvo a kozmetika, čistiareň, ako aj predajňa mäsa, zeleniny a obuvi. Samoobslužná reštaurácia bude slúžiť nielen vyše 500 zamestnancom firmy, ale aj obyvateľom tejto lokality. Siemens zrekonštruoval tiež parkovisko, časť ktorého je k dispozícii verejnosti. Postavil tu aj zástavku MHD, ktorá tu predtým chýbala.

Zrekonštruovaný objekt sídla Siemens bol otvorený 4. decembra. Ako sa vyjadrili predstavitelia Siemens, mikulášske popoludnie, ktoré pripravili obyvateľom Kramárov, malo byť darčekom ich firmy svojim susedom.

(pk)

Páčil sa vám článok?