FOTO Mrakodrap už stojí: Takto vyzerá spis k projektu Eurovea 2 na stavebnom úrade

15.8.2019

Zdroj: JTRE

Páčil sa vám článok?

Plánovaná výstavba komplexu Eurovea 2 vrátane prvého slovenského mrakodrapu Eurovea Tower na nábreží Dunaja vstúpila do ďalšej fázy. Na stavebnom úrade v Ružinove dnes začali stavebné konanie, projektu už prakticky v ceste nič nestojí. Pochopiteľne, pre úrad to znamená aj množstvo administratívy. Viete, ako vyzerá spis k tomuto projektu?

"Od mája je u nás na úrade žiadosť o začatie stavebného konania k projektu Eurovea 2, ktorého súčasťou má byť aj budúca najvyššia budova v Bratislave. Samotný spis k tomuto projektu presahuje výšku dospelého človeka. Územné rozhodnutie, ktorým sa rozhodlo, že táto stavba môže vzniknúť, vydal stavebný úrad Staré Mesto na konci minulého roka. Nadriadený orgán zamietol odvolania a potvrdil jeho právoplatnosť minulý mesiac," informoval na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren. Starosta zároveň zverejnil aj fotografiu spomínaného spisu, toto je ona:

Zdroj: FB Martin Chren

"​Na základe právoplatného územného rozhodnutia teraz po naštudovaní obrovského spisu podľa zákona musíme stavebné konanie začať. Vyhlásené bolo dnes a verejnosť môže žiadosť o vydanie stavebného povolenia pripomienkovať v najbližších týždňoch. Stavebné konanie už je žiaľ viac-menej technická záležitosť, nie je v ňom možné napádať veci, ktoré boli súčasťou územného rozhodnutia - ako napríklad objem, výšku budov, a podobne," dodal Chren.

​(ms)

Páčil sa vám článok?