Stavba Galérie Kontajner ide do finále: Čo ponúknu návštevníkom?

16.8.2019
Galéria Kontajner na Bosákovej

Zdroj: Facebook/Kontajner Riviéra

Páčil sa vám článok?

Stavba reštaurácie Galéria Kontajner na Bosákovej ide do finále. Otvorená bude na prelome tohto a budúceho týždňa. Čo všetko tu nájdete?

Ako nás informovali z Galérie Kontajner, je to koncept, ktorý tvorí reštaurácia, kaviareň/coffeshop a galéria umenia. Celý projekt chce byť zameraný ekologicky a poukazovať na možnosti recyklovania. Znázorňujú to samotné vyradené lodné kontajnery, ktoré sú stavebne upravené. V interiéri a exteriéri sú používané prevažne prírodné surové materiály. Galéria bude prevádzkovaná v spolupráci s Galériou mesta Bratislavy, pod jej záštitou je kurátorstvo a Vysokou školou výtvarných umení

Základ stavby je tvorený z lodných prepravných kontajnerov, ktoré sú spojené v jeden celok. "V priestoroch Kontajneru vzniká miesto, ktoré má v úmysle poukázať na to, že aj z použitých vecí môže vzniknúť umenie, ktoré patrí do galérií. Víziou bude ukázať materiály, ktoré už mnohí z nás považujú za odpad a cez diela umelcov sa tak zamyslieť nad našou planétou," informovali nás. Zámerom je nielen priblížiť umenie ľuďom, ktorí bežne do galérii neprichádzajú, ale aj podporiť myšlienku opakovaného využitia vecí.

Čo sa týka kuchyne, reštaurácia bude prinášať gastronómiu založenú na lokálnych surovinách od farmáskych dodávateľov so sezónnou ponukou.

Zdroj: Facebook/Galéria Kontajner

Čo najviac použitých materiálov a nábytku sa snažili recyklovať a repasovať nanovo, aby sa dali opäť využiť. "Stoličky máme všetky pozháňané z kade-tade a dali sme ich poopravovať odborníkom, ktorí sa venujú umeleckému repasovaniu, "informovali na sociálnej sieti.

Zdroj: Facebook/Galéria Kontajner

​Repasovaná stolička v Galérii Kontajner

Zdroj: Facebook/Galéria Kontajner

​Inštalácia umenia patriaceho do @galeria_kontajner a jej prvej výstavy ECO-LOGICAL

(nc)

Páčil sa vám článok?