Čierna stavba na Sliačskej asi skončila

30.11.2006
Páčil sa vám článok?

Získať stavebné povolenie aj na malé stavby na Ahoji v oblasti Sliačskej ulice je podľa obyvateľov tejto lokality takmer nemožné. O to viac ich pobúrilo, že na poľnohospodárskej pôde vedľa parcely 4779 sa zrazu začalo stavať.

Náš čitateľ, ktorý si neželá byť menovaný, nás v tejto súvislosti informoval, že stavba je neoznačená a obyvatelia si overili, že aj nepovolená. Keďže sa v lokalite chystá budovanie podhorského pásu, obrátili sme sa na hovorkyňu miestnej samosprávy Bratislava - Nové Mesto Valériu Reháčkovú, či nejde o stavbu v rámci tohto projektu. Jej odpoveď sa začína jednoznačným stanoviskom: „Stavba na Sliačskej, vedľa parcely č. 4779 /4781/ je nepovolená. Pozemok je súčasťou poľnohospodárskeho pôdneho fondu a nie je určený v územnom pláne na zastavanie.“

Najmenej od roku 2001 o tom vedel aj majiteľ pozemku. Pozemok však majiteľa zmenil a nový vlastník v auguste 2006 na miestny stavebný úrad ohlásil drobnú stavbu, oplotenie parcely. Štátny stavebný dohľad však 26. septembra zistil, že tu bez stavebného povolenia budujú oporný múr. Následne stavebný úrad vyzval vlastníka zastaviť práce na stavbe.

Z vlastnej iniciatívy začal už v nasledujúci deň stavebný úrad konať vo veci dodatočného povolenia s tým, že v zmysle zákona takéto povolenie nevydá, ak do 60 dní stavebník nedoručí doklady, prípadne ak je stavba v rozpore s verejným záujmom. Koncom októbra stavebník skutočne doručil projekt a žiadosť o vydanie dodatočného stavebného povolenia, ale už o tri dni vydala mestská časť rozhodnutie, ktorým stavebné práce na pozemku zastavuje. Ak stavebník tieto opatrenia nebude rešpektovať, môže dostať pokutu až milión korún.

Približne v tom čase nás však čitateľ zo Sliačskej informoval, že „na parcele sa stavia v nebývalom rozsahu“ a práve v období vymedzenom na podanie žiadosti o dodatočné stavebné povolenie robili na pozemku rozkopávky pre prípojky sietí. Prípad budeme sledovať.

Páčil sa vám článok?