Projekty Námestia SNP ľudí zaujali

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V priestore pred súsoším na Námestí SNP sa od 16. do 18. novembra uskutočnila prezentácia deviatich návrhov na nové riešenie bratislavského Námestia SNP a Hurbanovho námestia.

Na otvorení tejto zaujímavej akcie sa zúčastnil aj staromestský starosta Andrej Ďurkovský spolu s hlavným architektom Starého Mesta Andrejom Petrekom, autorom víťazného návrhu Jánom Bahnom a Ľubomír Králik z ateliéru Bogár Králik Urban, ktorý prezentáciu realizoval.

Vystavené projekty, ktoré sa zúčastnili na verejnej súťaži vypísanej mestskou časťou Staré Mesto, pútali pozornosť Bratislavčanov, o čom svedčia i desiatky zápisov, ktoré sa krátko po sprístupnení prezentácie objavili na papierových hárkoch, na ktoré môžu obyvatelia Bratislavy písať pripomienky k návrhom.

Starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský vyzval Bratislavčanov, aby sa nezdráhali vyjadriť svoj názor na prezentované riešenia, pretože len tak budú môcť byť zapracované do definitívnej podoby k čo najväčšej spokojnosti všetkých obyvateľov hlavného mesta. Prezentácia architektonických riešení sa z námestia presunie do Zichyho paláca, kde bude prístupná od 23. novembra do 19. decembra.

(brn)

Páčil sa vám článok?