FOTO: V susedstve bývalej cvernovky vyrastú tri veľké bytovky - ako by mali vyzerať?

24.4.2019

Zdroj: Google maps

Páčil sa vám článok?

Projekt Zwirn, ktorý má vyrásť v areáli bývalej Bratislavskej cvernovej továrne, sa dostáva do ďalšej fázy. Na úvodnú etapu z jesene 2018, ktorou bol začiatok rekonštrukcie národnej kultúrnej pamiatky Pradiarne, by mala na jeseň 2019 nadviazať prvá etapa výstavby. Tá je momentálne v územnom konaní.

"Prvá etapa pozostáva z troch bytových domov, ktoré sa plynule napoja na existujúcu zástavbu na rohu Páričkovej a Košickej ulice a vytvoria vnútroblok s priehľadmi na priľahlé námestie a budovu Pradiarne," informuje spoločnosť YIT Slovakia. Tá verí, že práve koncept vnútroblokov prispieva k budovaniu komunít.

Zdroj: Yit.sk

​Územné konanie sa okrem obytných sedem - až osempodlažných domov týka taktiež priľahlej dopravnej a technickej infraštruktúry vrátane chodníkov a cyklotrás, a tiež podzemnej garáže. "Prvá etapa po získaní potrebných povolení nadviaže na úvodnú fázu, v rámci ktorej developer buduje aj nové námestie a rozsiahly verejný priestor," poznamenáva spoločnosť. Začiatok výstavby sa predpokladá na jeseň, práce by mali trvať dva roky.

To, ako by mala nová štvrť podľa vizualizácií vyzerať, si môžete pozrieť v našej FOTOGALÉRII:

Rezidenčno-administratívny komplex Zwirn má po úplnom dokončení priniesť viac ako 900 bytových jednotiek v nízkopodlažnej blokovej výstavbe a takmer 1700 parkovacích miest v podzemnej garáži a na povrchu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?