Biznis centrum Apollo 1 môžu zbúrať. Ružinov vydal stavebné povolenie

30.1.2019
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Mestská časť Ružinov vydala povolenie zbúrať staré biznis centrum Apollo 1 na Prievozskej ulici. To museli nájomcovia pre narušenú statiku vyprázdniť ešte v októbri 2015. Čo prinesie projekt Nového Apolla?

Povolenie zbúrať staré Apollo  vydala mestská časť Ružinov už pod vedením nového starostu Martina Chrena. Stalo sa tak 28. januára. Aktuálne prebieha  15-dňová lehota na prípadné odvolania. Výstavbu Nového Apolla bude realizovať developer HB Reavis . Rovnaký developer podával vlani v septembri žiadosť o asanáciu a získal už aj súhlasné stanovisko hlavného mesta, ktoré odobrilo projekt Nového Apolla.

Nové Apollo na pozemku vyrastie namiesto pôvodných objektov, pričom ako uvádza portál etrend.sk, ktorý túto informáciu priniesol, do polroka pôjde k zemi celý objekt starého Apolla, ktoré má až šesť nadzemných podlaží, siedme ustúpené a lokálne strešné nadstavby. Objekt je zároveň podpivničený dvomi podzemnými podlažiami. Apollo Business Center sa delí na tri časti s dominantným centrálnym átriom, ktoré ma po oboch stranách časti A a B.

(bal)

Páčil sa vám článok?