Landererova 12 je najnovším prírastkom novovznikajúcej štvrte EUROVEA CITY

20.11.2018

Zdroj: jtre

Páčil sa vám článok?

Stavebné práce na najnovšom administratívnom projekte z dielne JTRE v EUROVEA CITY smerujú k úspešnému koncu. Budova Landererova 12 (Panorama Business III), ktorá prináša do centra Bratislavy 26 000 m2 variabilných kancelárskych plôch, ožije v decembri.

Viac ako polovica priestorov pozná svojich nájomcov. Sídlo vo výnimočnej lokalite na nábreží Dunaja si vybrala spoločnosť Lenovo Slovakia a ďalšie spoločnosti z IT a telekomunikačného sektora vrátane spoločností SWAN a Benestra.

„Náš najnovší projekt ponúka súlad efektivity, funkčnosti a dizajnu. Je skvelou voľbou pre všetky spoločnosti, ktoré majú záujem stať sa súčasťou novej štvrte EUROVEA CITY, a sídliť tak v jednej z najvýznamnejších bratislavských lokalít," hovorí výkonný riaditeľ JTRE Pavel Pelikán.

Zdroj: jtre

O projekte

Hlavný vstup do budovy je umiestnený zo strany Landererovej ulice. Výrazným architektonickým prvkom je fasáda v zemitých tónoch, ktorá pôsobí distingvovane a vzdušne. Atraktivitu dodáva objektu sústava vysokých štíhlych stĺpov podopierajúcich značnú časť hmoty. Najvýraznejším prvkom je LED fasáda prekrývajúca rožnú časť budovy, čo jej dodáva zaujímavý futuristický rozmer. Jej pomysleným pokračovaním je podhľad umiestnený v lobby, ktorý v kontakte so zrkadlovým nerezovým povrchom stien vytvára zdanie pokojného plynutia. Zámerom architektov je cez premenlivé svetelné obrazy upokojiť energiu živej mestskej štvrte a navodiť už pri vstupe do budovy príjemnú atmosféru.  

Zdroj: jtre

​Prvé štyri podlažia sú určené na zaparkovanie 359 vozidiel. Na 12. poschodí sa nachádza terasa s rozlohou takmer 250 m2 s panoramatickým výhľadom a oddychovou zónou. Ďalšia terasa je umiestnená na 4. poschodí. Priamo v objekte bude pre zamestnancov k dispozícii vlastná kantína s kapacitou 270 miest. Benefitom sídla v modernej štvrti EUROVEA CITY je možnosť využívať pestrú ponuku reštaurácií a služieb okolitých administratívnych budov a obchodného centra Eurovea. Za zmienku stojí aj príjemné posedenie v Panorama Parku jedinom bratislavskom biznis parku.

Zdroj: jtre

Zelená budova

Landererova 12 získala zelený certifikát LEED Gold. Budova používa o 32 % menej energie, spotreba pitnej vody je o polovicu nižšia ako v konvenčných budovách, viac ako 80 % odpadového materiálu produkovaného počas výstavby sa recyklovalo alebo znovu použilo. Budova má nabíjacie stanice pre elektrické autá, sprchy a šatne pre cyklistov. Výhodou je jej napojenie na okolité cyklotrasy. Celkové náklady na realizáciu boli približne 51 miliónov eur.

(PR)

Páčil sa vám článok?