Do hokejbalového ihriska na Haanovej investujú miestni ľudia vlastné peniaze, čas aj energiu

28.10.2018

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Začiatkom septembra začali nadšenci z Bratislavského hokejbalového zväzu s premenou dlho nevyužívaného priestoru na multifunkčné ihrisko na Haanovej ulici. Mestská časť Petržalka bola voči nim ústretová z hľadiska administratívy, všetky náklady na rekonštrukciu si však hráči hokejbalu financujú sami.

V Petržalke prišli hokejbalisti o ihrisko na Tematínskej ulici. A tak sa dohodli s tenistami, ktorí majú na Haanovej ulici kurty a pozemok im tiež patrí, aby im ho dali do prenájmu. V týchto dňoch je už ihrisko s rozmermi 52 x 26 m vyasfaltované, okolo sú mantinely. „Na asfalt sme zohnali sponzorov, osvetlenie, mantinely, zavádzanie elektriny aj vody si financujeme sami,“ hovoria predstavitelia Bratislavského hokejbalového zväzu. Pribudnúť by v najbližších týždňoch mali aj verejné toalety, o ktoré sa tiež budú starať sami a detské ihrisko s preliezačkami. A do dvoch, troch rokov aj zázemie pre hráčov, šatne, malý športový obchod a malá telocvičňa do 90 metrov štvorcových pre deti.

Zdroj: abn

​„Základom multifunkčného ihriska bude hokejbal a liga, ale areál bude do večera voľne dostupný aj pre verejnosť. Na starosti ho bude mať správca. Na hokejbalové zápasy nikdy nebudeme vyberať vstupné a plánujeme od jari organizovať aj bezplatné krúžky – hokejbalu alebo krasokorčuľovania na kolieskových korčuliach. A možno sa tu bude konať aj lakrosová liga,“ vymenúvajú plány. Cieľom hokejbalistov je osloviť školy, aby reflektovali na krúžky hokejbalu s ich trénermi. Tak vytvoria zázemie pre rozšírenie členskej základne. Hokejbal má šancu dostať sa medzi širšie vrstvy detí, na rozdiel od hokeja totiž nie je taký nákladný.

Zdroj: abn

Je obdivuhodné, že takýto projekt realizujú nadšenci, zatiaľ bez akýchkoľvek príspevkov od samosprávy alebo mesta. Zároveň s tým sa však naskytá otázka, či je to v poriadku a či takto má fungovať rozvoj mestskej časti.

(in. foto: abn)    

Páčil sa vám článok?