Stavba vyhliadkovej veže na Devínskej Kobyle je v nedohľadne, kto je za to zodpovedný?

29.9.2018

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Vyhliadková veža, ktorá mala už na jeseň stáť na Devínskej Kobyle a mala sa stať novou atrakciou Bratislavy, sa ani nezačala stavať. Ukončenie stavby rozhľadne, ktorú samospráva v Devínskej Novej Vsi nazvala pracovným názvom modlivka, pritom avizovali na september, október tohto roka.

Táto verejne prístupná atrakcia mala mať 21 metrov, sedem vyhliadok, plošinu pre 15 ľudí a dovidieť ste z nej mali až na Alpy. V júli mestská časť hľadala cez verejné obstarávanie dodávateľa stavebných prác za zhruba 200-tisíc eur bez DPH. V auguste plánovali začať s prácami, ktoré mali trvať dva mesiace.
Bohužiaľ, s prácami sa nie­lenže nezačalo, ale nie je ani jasné, kedy sa s nimi začne. „Už niekoľko mesiacov márne čakáme na vyjadrenie okresného úradu na vyňatie lesných pozemkov na účely umiestnenia stavby,“ povedal nám starosta Devínskej Novej Vsi Milan Jambor.

Takže, hoci disponujú všetkými dokumentmi, stanoviskami a predpokladali, že stavebné povolenie dostanú obratom, nestalo sa tak. Ich žiadosť stále leží „na čakačke“ v kope ďalších.

Už dnes je teda jasné, že z vyhliadky sa tento rok na Alpy nepozrieme (na fotografii pohľad na rieku Morava a Devínsku Kobylu z hradu Devín).

(in)

Páčil sa vám článok?