VIZUALIZÁCIE: Takto sa má zmeniť známy Pentagon, pribudnú tu i nové bytovky

26.6.2018
0
Predstava nového okolia Pentagonu

Zdroj: Luxcon, wisdom.as

Páčil sa vám článok?

Bytový komplex Pentagon v bratislavskej Vrakuni si získal povesť ako raj dílerov drog či kriminality. Skutočnosť je však iná, problémová je iba malá menšina obyvateľov a po novom by už Pentagon a najmä jeho okolie mohli vyzerať lepšie. Spoločnosť Luxcon totiž predstavila projekt jeho revitalizácie, pričom tu majú vyrásť i dva nové bytové domy.

Pri Pentagone by mali vyrásť dve bytovky s názvami Talin a Hradská, ráta sa však aj s výraznou zmenou okolia Pentagonu. Cieľom je postaviť menšie byty pre tých, ktorí hľadajú ekonomicky nenáročné bývanie. "Účelom predloženého zámeru je dotvoriť existujúce obytné prostredie Stavbárskej ulice o bytový dom Talin a bytový dom Hradská, disponujúcich prevažne malometrážnymi účelovými bytmi, ktorých súčasťou je revitalizácia okolia bytových domov a snaha zlepšiť tak celkovú kvalitu života v danej lokalite – Pentagon. Súčasťou projektu je aj revitalizácia parkových plôch," uvádza sa v zámere zverejnenom na informačnom portáli ministerstva životného prostredia (enviroportal.sk).  Čo sa týka Talinu, ide o "celkovo o sedempodlažný objekt bytového domu... Posledné siedme podlažie je ustúpené, menšie – v pôdorysnom tvare skoseného obdĺžnika, ktorý sa otvára ako výhľadom tak na preslnenie". Spolu bude v Taline 39 bytov, všetky vo výmere do  60 štvorcových metrov.

Umiestnenie nových bytoviek:

Zdroj: Luxcon, wisdom.as

​Pokiaľ ide o väčšiu bytovku Hradská, má mať 12 podlaží.  "Bytový dom je situovaný pozdĺž ulice Stavbárska a nachádza sa medzi objektom Pentagonu a škôlkou.
Dispozičné riešenie vychádza z konceptu vytvoriť príjemné a ekonomicky nenáročné bývanie," vysvetľuje sa v zámere s tým, že každý byt bude mať balkón či loggiu. Spolu bude v tejto bytovke 110 bytov a všetky vo výmere do 60 štvorcových metrov. Na najvyššom poschodí by mala byť verejná terasa s exteriérovou kuchynkou, grilom a spoločenským sedením.

FOTOGALÉRIA:

​Ráta sa aj s revitalizáciou parkových plôch v okolí a vybudovaním detského ihriska.

Budova „Pentagonu“, vľavo bude umiestnený bytový dom Talin a vpravo bytový dom Hradská:

Zdroj: Luxcon, wisdom.as

​Pokiaľ ide o predpokladaný termín výstavby, stavebník ho spresní po získaní potrebných  povolení z úradov, predbežne sa ráta so začiatkom v roku 2019. Celkové náklady spoločnosť odhaduje na 6,1 milióna eur.

(ms)

Páčil sa vám článok?