Na Obchodnej stavajú nový obchodný dom

16.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V dolnej časti Obchodnej ulice oproti City centru sa pred niekoľkými dňami objavila veľká prázdna plocha. Na mieste, kde stáli štyri objekty, v ktorých kedysi bola predajňa mäsa, pizzeria, obuv a športové potreby je dnes oplotený vybágrovaný priestor. Práve na tomto mieste by malo vzniknúť nové obchodné centrum.

Nové centrum bude architektonicky, svojím štýlom aj použitými materiálmi zodpovedať charakteru Obchodnej ulice. Na parcele pôvodných štyroch domov vyrastie jeden objekt s dvoma nadzemnými podlažiami a podkrovím, ktorý bude fasádne členený.

V podzemných priestoroch budú garáže s asi 200 parkovacími miestami. Rekonštrukcia pôvodných objektov v ich schátranom stave by nemala význam, navyše tieto domy nie sú pamiatkovo nijako významné.

Investorom nového obchodného centra je spoločnosť MTK, ktorá je aj majiteľom City centra, fungujúceho na Obchodnej ulici od novembra minulého roku. V tomto zrekonštruovanom dome našli svoje miesto viaceré renomované svetové značky, ako je McDonald´s, DM drogerie, Levi´s. Podobné značky by mali byť zastúpené aj v novom obchodnom centre, ktoré bude podobné, avšak s väčším počtom obchodov a podzemnými garážami prístupnými verejnosti.

Obchodný dom, ktorý vyrastie na parcele domov číslo 43, 45, 47 a 49 bude prístupný aj zo strany Vysokej ulice, kde bude vjazd do garáží, odkiaľ sa budú obchody zásobovať.

(mer)

Na tomto mieste Obchodnej ulice stáli 4 staré domy, ktoré nahradí nové obchodné centrum.
FOTO - Vladimír Mišauer

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie